Suomalaisten ruokakauppojen valikoimissa on tapahtunut muutos – syynä asiakkaiden muuttuneet valinnat

6:36 Miten eettiset trendit näkyvät kaupan valikoimissa?

Eettiset kuluttajavalinnat ovat kasvattaneet kauppojen valikoimaa. Ruokapuolella eettisten valintojen tekeminen on entistä helpompaa.

Vegaanisten tuotteiden kasvanut kysyntä ohjaa kauppoja laajentamaan valikoimiaan. Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa saatavilla täysin vegaaninen ylioppilaslakki, jonka valmistamiseen ei ole käytetty lainkaan nahkaa.

Eettiset kuluttajavalinnat näkyvät myös ruokakaupan puolella. Kaupan liiton edunvalvontajohtaja Tuula Loikkanen kertoo Huomenta Suomessa, että puheista on siirrytty tekoihin.

– Toki tästä eettisyydestä on puhuttu jo useita vuosia, mutta nyt voi oikeasti sanoa, että se näkyy siinä kuluttajakäyttäytymisessä myös. Enää ei vain sanota että ostetaan niitä, vaan oikeasti ostetaan.

Loikkanen kertoo, että kotimainen ruokateollisuus pystyy tarvittaessa reagoimaan kuluttajien tarpeisiin nopeastikin. Toisaalta myös kaupan valikoimat ohjaavat osaltaan kuluttajien valintoja.

Vegaanisten tuotteiden kasvanut kysyntä on lisännyt huomattavasti kasvisvaihtoehtojen määrää myös einesten ja puolivalmisteiden puolella. Kasvisvaihtoehdon eteen ei haluta nähdä vaivaa.

– Tähän astihan se on nähty vähän vaikeana, että jos olisin vegaani, minun pitäisi valmistella niitä (ruokia) itse niistä pavuista, mutta nyt ne ovat siellä puolivalmiina.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja