Tiesitkö, että Suomessa tehty kotimainen pasta ei olekaan täysin kotimaista? Nyt suomalaisyhtiö Myllyn Paras kertoo tuovansa markkinoille täysin kotimaisen vaihtoehdon.
Videolla: Osaatko käyttää pastalävikköä oikein? Epäilemme, että sinäkin olet käyttänyt sitä väärin.
Kun ostat kaupasta kotimaisen brändin pastapussin, voisi olettaa, että tuote on täysin kotimainen, Suomessa valmistettu ja suomalaisista raaka-aineista. Toisin kuitenkin on: suomalaisen viljan lisäksi pastoissa on useimmiten rakennetta tuovaa durum-vehnää, joka tuodaan ulkomailta.
Suomalaisen Myllyn Paras -pastabrändin lisäksi kaupoissa myydään muun muassa suosittuja italialaisia Rummo- ja Barilla -pastatuotteita. Rummon Suomessa vuonna 2020 toteutetun kyselytutkimuksen perusteella suomalaisten merkittävin pastan valintaseikka on maku ja rakenne. Selvä enemmistö (64 prosenttia) vastaajista valitsee pastansa niiden vuoksi. Autenttisuus ja italialaisuus ovat myös monille (39 prosenttia) tärkeitä ominaisuuksia pastaa valittaessa.
Täysin kotimainen vaihtoehto on tähän asti ollut harvinaisuus
Nyt Myllyn Parhaalta kerrotaan, että sen tuotevalikoimiin on tulossa oleellinen muutos: yritys nimittäin lanseeraa täysin kotimaisen vaihtoehdon. Kotimainen kuviopastatuotesarja tulee kauppoihin kesäkuussa.