Suomalaisfirman "eniten toivottu" jäätelömaku palaa takaisin kauppoihin – yksi asia löi jäätelömies Heikin ällikällä marraskuussa

test_0964
3 Kaveria tuo takaisin korvapuustin makuisen jäätelön. Hasselblad H5D

Jäätelökesä siintää jo horisontissa ja monet jäätelövalmistajat paljastavat nyt kevään ja kesän uutuusmakujaan. Itähelsinkiläinen 3 Kaverin jäätelö aikoo palauttaa kauppoihin toivotun klassikkomaun. 

Monet odottavat jo innokkaina kevään ja kesän uusia jäätelölanseerauksia. Muun muassa Aino- ja Pingviini-jäätelöitä valmistava Froneri Finland on jo aiemmin tammikuussa paljastanut tuovansa markkinoille muun muassa vegaanisia ja suklaisia uutuuksia. Aino-sarjan uutuus on suklaahyve-kaurajäätelö ja Pingviini-tuuteista uutuutena esitellään vegaaninen suklaatuutti.

Nyt kesän jäätelösalaisuuksien verhoa raottaa myös Itä-Helsingissä toimiva 3 Kaverin jäätelö. 3 Kaveria julkaisee kaksi uutta makua keväälle – rajoitetun erän Korvapuustijäätelöä, sekä vegaanisen Marjat & Karamellikeksin. Korvapuustijäätelöä on ollut yrityksen valikoimissa ennenkin, mutta nyt se palaa myyntiin uudistettuna runsaan palautevyöryn vuoksi. Kaverit saavat siitä vuosienkin jälkeen lähes viikoittain palautetta ja se on eniten toivottu jäätelömaku.

– Palautamme korvapuustijäätelön valikoimaan tuunatulla reseptillä kiitoksena kaikille uskollisille faneille, jotka ovat jo vuosia pyytäneet makua takaisin, kertoo Sauli Saarnisto, Kaveri jäätelömakujen takana.

Uusi kausimaku sisältää korvapuustin makuista kermajäätelöä sekä paljon taikinaista korvapuustikastiketta. Jäätelö on sekä laktoositon että gluteeniton. 

Marraskuun jäätelömyynti löi ällikällä

Korvapuustijäätelö on osa Limited Editin tuotesarjaa, jonka kaverukset lanseerasivat viime syksynä. Ensimmäinen maku Piparkakku osoittautui yllättäen niin suosituksi, että vuoden parhaat jäätelömyynnit Kavereilla osuivat pimeimpään ja synkimpään mahdolliseen vuodenaikaan.

– Tänä vuonna marraskuun jäätelömyynti ylitti jopa kesän huippukuukaudet, kertoo Heikki Huotari, yksi Kavereista.

3 Kaveria tuo keväällä kauppoihin myös uuden vegaanisen jäätelön Marjat & Karamellikeksi. Se sisältää sorbettia kotimaisista mansikoista, vadelmista ja punaherukoista, itse tehtyä karamellikeksikastiketta sekä cashewpohjaista jäätelöä. Tämäkin jäätelö on gluteeniton kastikettaan myöden. Tällä kertaa uutta vegaanijäätelöä testattiin ensin Ruotsissa:

– Meillä oli mahdollisuus tuoda pieni erä markkinoille Ruotsissa, ja kokeilla miten hyvin maku toimii. Ruotsissa myydyimmät jäätelömakumme ovat vegaanisia, joten he ovatkin oivallista testiyleisöä, kertoo Ilkka Wikholm, kolmas Kaveri.

***

3 Kaverin Heikki kertoi jäätelötrendeistä Huomenta Suomessa vuonna 2018:

Herkut kuuluvat kesään 7:21  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.