Suomalaiset cocktailbaarit löivät viisaat päänsä yhteen koronakriisissä ja lopputuloksena syntyi uudenlainen hanke.
Videolla: Helsinki Drink Festival esitteli maaliskuussa monenlaisia juomasekoituksia. Mocktailit ovat juomasekoituksia ilman alkoholia. Uutisaamun vieraina Helsinki Drink Festivalin projektinjohtaja Jeremias Sarvela ja baarimestari Mika Koivula.
MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivusto on jo aiemmin kertonut suomalaisten ravintola-alan yritysten haasteista koronakriisissä. Samaan aikaan on uutisoitu myös pienyrittäjien luovista ratkaisuista, joilla toimintaa on pyritty jatkamaan asiakaskadosta huolimatta. Useat ravintolat ovat esimerkiksi aloittaneet ruokien kotiinkuljetuksen uusilla, luovilla konsepteilla. Maaliskuussa uutisoitiin Michelin-ravintola Oran muuttuneen sushitehtaaksi.
Myös juoma-alalla on kehitelty uudenlaisia tulonlähteitä ja useammat kotimaiset tislaamot ovat muun muassa alkaneet myydä alkoholijuomien lisäksi käsidesiä.