Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisbaarit keksivät tavan cocktailien kotiinkuljetuksille: "Cocktail Box" toimii nyt seitsemässä kaupungissa – lisää halutessasi alkoholi

7:03Alkoholiton bilejuoma on nimeltään mocktail
Julkaistu 03.04.2020 17:30(Päivitetty 03.04.2020 19:08)

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalaiset cocktailbaarit löivät viisaat päänsä yhteen koronakriisissä ja lopputuloksena syntyi uudenlainen hanke. 

Videolla: Helsinki Drink Festival esitteli maaliskuussa monenlaisia juomasekoituksia. Mocktailit ovat juomasekoituksia ilman alkoholia. Uutisaamun vieraina Helsinki Drink Festivalin projektinjohtaja Jeremias Sarvela ja baarimestari Mika Koivula.

MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivusto on jo aiemmin kertonut suomalaisten ravintola-alan yritysten haasteista koronakriisissä. Samaan aikaan on uutisoitu myös pienyrittäjien luovista ratkaisuista, joilla toimintaa on pyritty jatkamaan asiakaskadosta huolimatta. Useat ravintolat ovat esimerkiksi aloittaneet ruokien kotiinkuljetuksen uusilla, luovilla konsepteilla. Maaliskuussa uutisoitiin Michelin-ravintola Oran muuttuneen sushitehtaaksi.

Myös juoma-alalla on kehitelty uudenlaisia tulonlähteitä ja useammat kotimaiset tislaamot ovat muun muassa alkaneet myydä alkoholijuomien lisäksi käsidesiä.

Lue lisää: Kohtuuhintaisen käsidesin kysyntä räjähti – pohjanmaalaisfirman vastaisku yli 30 euron pulloille kannatti ja toimitusjohtaja Miika perui lomautukset

Nyt viisaat päänsä ovat lyöneet yhteen myös suomalaiset cocktailbaarit. Turkulaisen Vinariam Oy:n sekä usean suomalaisen cocktailbaarin yhteistyössä kehittämä "Cocktail Box" -hanke pyrkii helpottamaan ravintoloiden ja baarien taloudellista tilannetta covid-19-epidemian aiheuttamissa poikkeusoloissa. Baarit kehittelivät yhdessä tuotepaketin, jotta yritykset pysyisivät pystyssä kriisiajan yli. 

Alkoholia ei mukana tule

Baareissa myytävä tuote on nimensä mukaisesti laatikko, joka sisältää valmiiksi esivalmisteltuja cocktaileja ilman alkoholia. Mukana on tarvittavat hedelmät, yrtit sekä mikserit. Mukana tulee myös jäitä. Jokainen mukana oleva baari jättää oman jälkensä pakettiin ja suunnittelee sisällön alusta lähtien itse. Kuluttaja pääsee näin nauttimaan kotioloissa cocktaileista. Juomasekoituksiin voi lisätä alkoholia, mutta juomat voidaan nauttia myös mocktaileina eli alkoholittomina versioina, jolloin laatikon sisällön lisäksi ei tarvita muuta. 

– Tämä on tapa tukea paikallisia cocktailbaareja ja ravintoloita, joiden selviytyminen kriisin johdosta on vaakalaudalla. Shokki koko ravintola-alalle on merkittävä ja uskon, että vain yhdessä selviämme pahimman yli. Olen iloinen voidessamme olla mukana osallistumassa tähän projektiin, Vinariamin Mikko Hissa sanoo. 

Tällä hetkellä projektissa on mukana baareja seitsemästä eri kaupungista: Cocktail Company Oulusta, Cafe 21 Rovaniemeltä, Panza Kuopiosta, De Lorean Jyväskylästä, Another Doggy Joensuusta ja The Cow Turusta. Helsingistä mukana on Son of a Punchin kaksi baaria: Liberty or Death ja leikkisällä salakapakkaidealla toimivaTrillby & Chadwick Detective Agency. 

Juttua muokattu 3.4.2020 klo 19.07: Lisätty mukaan De Lorean -baari Jyväskylästä ja korjattu otsikkoon seitsemän kaupunkia. 

Lue myös: Helsinkiläisfirman nerokas idea: Voit sittenkin lähteä tänään porukalla "pämppäämään" – Mikko koodasi virtuaalibaarin

Lisää aiheesta:

Miten tehdä cocktaileja itse? Drinkkifestivaalien järjestäjät vinkkaavat herkullisen reseptinOletko maistanut? Suomalaisbaarien piti aiemmin hakea erikoislupa tämän klassikkodrinkin myymiseen Arvostettu olutbrändi avaa ravintolan Helsinkiin: "Muutama toivottu ja käsistä viety tuote tekee paluun"Giniä ja käsidesiä kansalle – näin suomalaistislaamot pyristelevät koronakriisissä: "Alkoissa kauppa käynyt aika hyvin"Hans Välimäen baarissa cocktail voi maksaa jopa 200–300 euroa – tässä syy: "Niin sanottu ytimekäs ilta"Hans Välimäki avaa rennon baarin Helsinkiin – listalla muun muassa muovipussista tarjoiltava piña colada: "Hinnat ovat hyvinkin maltillisia"
JuomatYrittäjyysKoronavirusMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 22.8.07:49
    Ravintolat

    Miten Michelin-ravintolalla voi olla anniskeluluvat toisen ravintolan kautta? Noho kommentoi

  • 26.7.14:35
    Vesimeloni

    Näppärä kikka! Raikas kesäjuoma syntyy yhdestä raaka-aineesta

  • 16.7.17:33
    Kesämyytit

    Elektrolyyttijuoma saattaa pelastaa kesäkuumalla – yksi ainesosa vaatii tarkkuutta

  • 29.6.19:01
    Muovi

    Näin vältät mikromuovien päätymistä elimistöön

  • 28.6.17:32
    DIY

    Marjaana sen keksi: Teki syöttötuolista juottotuolin