Suomalaisbaarit keksivät tavan cocktailien kotiinkuljetuksille: "Cocktail Box" toimii nyt seitsemässä kaupungissa – lisää halutessasi alkoholi

7:03 Alkoholiton bilejuoma on nimeltään mocktail

Suomalaiset cocktailbaarit löivät viisaat päänsä yhteen koronakriisissä ja lopputuloksena syntyi uudenlainen hanke. 

Videolla: Helsinki Drink Festival esitteli maaliskuussa monenlaisia juomasekoituksia. Mocktailit ovat juomasekoituksia ilman alkoholia. Uutisaamun vieraina Helsinki Drink Festivalin projektinjohtaja Jeremias Sarvela ja baarimestari Mika Koivula.

MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivusto on jo aiemmin kertonut suomalaisten ravintola-alan yritysten haasteista koronakriisissä. Samaan aikaan on uutisoitu myös pienyrittäjien luovista ratkaisuista, joilla toimintaa on pyritty jatkamaan asiakaskadosta huolimatta. Useat ravintolat ovat esimerkiksi aloittaneet ruokien kotiinkuljetuksen uusilla, luovilla konsepteilla. Maaliskuussa uutisoitiin Michelin-ravintola Oran muuttuneen sushitehtaaksi.

Myös juoma-alalla on kehitelty uudenlaisia tulonlähteitä ja useammat kotimaiset tislaamot ovat muun muassa alkaneet myydä alkoholijuomien lisäksi käsidesiä.


Nyt viisaat päänsä ovat lyöneet yhteen myös suomalaiset cocktailbaarit. Turkulaisen Vinariam Oy:n sekä usean suomalaisen cocktailbaarin yhteistyössä kehittämä "Cocktail Box" -hanke pyrkii helpottamaan ravintoloiden ja baarien taloudellista tilannetta covid-19-epidemian aiheuttamissa poikkeusoloissa. Baarit kehittelivät yhdessä tuotepaketin, jotta yritykset pysyisivät pystyssä kriisiajan yli. 

Alkoholia ei mukana tule

Baareissa myytävä tuote on nimensä mukaisesti laatikko, joka sisältää valmiiksi esivalmisteltuja cocktaileja ilman alkoholia. Mukana on tarvittavat hedelmät, yrtit sekä mikserit. Mukana tulee myös jäitä. Jokainen mukana oleva baari jättää oman jälkensä pakettiin ja suunnittelee sisällön alusta lähtien itse. Kuluttaja pääsee näin nauttimaan kotioloissa cocktaileista. Juomasekoituksiin voi lisätä alkoholia, mutta juomat voidaan nauttia myös mocktaileina eli alkoholittomina versioina, jolloin laatikon sisällön lisäksi ei tarvita muuta. 

– Tämä on tapa tukea paikallisia cocktailbaareja ja ravintoloita, joiden selviytyminen kriisin johdosta on vaakalaudalla. Shokki koko ravintola-alalle on merkittävä ja uskon, että vain yhdessä selviämme pahimman yli. Olen iloinen voidessamme olla mukana osallistumassa tähän projektiin, Vinariamin Mikko Hissa sanoo. 

Tällä hetkellä projektissa on mukana baareja seitsemästä eri kaupungista: Cocktail Company Oulusta, Cafe 21 Rovaniemeltä, Panza Kuopiosta, De Lorean Jyväskylästä, Another Doggy Joensuusta ja The Cow Turusta. Helsingistä mukana on Son of a Punchin kaksi baaria: Liberty or Death ja leikkisällä salakapakkaidealla toimivaTrillby & Chadwick Detective Agency. 

Juttua muokattu 3.4.2020 klo 19.07: Lisätty mukaan De Lorean -baari Jyväskylästä ja korjattu otsikkoon seitsemän kaupunkia. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja