Koronakriisi on ajanut myös monet suomalaiset elintarvikeyritykset ahtaalle ja perinteisen kaupankäynnin sijaan on nyt pakko keksiä uusia ja luovia ratkaisuja toiminnan jatkumisen varmistamiseksi.
Videolla: Helsinki Distilling Company valmistaa nyt myös käsidesiä alkoholijuomien lisäksi.
Kauppa ei nyt poikkeusoloista johtuen nyt käy suomalaisyritysten kivijalkamyymälöissä. Monen yrityksen ravintolamyynti on myös väliaikaisesti törmännyt seinään, kun ravintolat eivät enää asiakaskadon vuoksi tilaa samalla tavalla raaka-aineita. Kerroimme aiemmin, että esimerkiksi giniä valmistava The Helsinki Distilling Company -tislaamo on ryhtynyt käsidesibisnekseen tasoittaakseen hieman ravintolamyynnistä jäävää aukkoa.
Ravintoloissa on sen sijaan keksitty erilaisia take away -tempauksia sekä totaalisia konseptimuutoksia, kuten Michelin-ravintola Oran muuttuminen sushitehtaaksi.
Hemmottelubokseja kotiinkuljetuksella
Monet suomalaiset yritykset panostavat nyt toden teolla verkkokauppaan sekä kotiinkuljetuksiin.
