Suomalaisbaarin huikea innovaatio: "Tästä tulee iso juttu"
Tulevana kesänä hellepäivänä ei tarvitse tehdä valintaa mehujään ja kylmän drinkin välillä – ainakaan, mikäli kesäpäivää viettää ravintola Basen terassilla.
Kauppakeskus Sellossa, Espoossa sijaitseva ravintola Base on ottanut myyntiin tutut drinkit, Cuba Libren ja Tequila Sunrisen aivan uudenlaisessa muodossa: mehujäinä. Baarimestari Aki Tiittanen kertoo, että muualta Suomesta kiinteässä muodossa myytäviä "drinkkejä" ei ole vielä tarjolla.
– Näitä ei kukaan tee tällä hetkellä vielä Suomessa. Tämä on niin uusi juttu, Tiittanen toteaa.
Jäädrinkit valmistetaan samaan tapaan kuin ihan tavalliset drinkitkin – ainoa ero ja hieman aikaa vaativa osuus on drinkkien jäädytys. Klassikkodrinkkien nimiä kantavat jäädrinkit sisältävät siten kaikki ne ainesosat, joita nestemäisenä perinteisesti tarjoilluissa drinkeissä on totuttu maistelemaan.
– Ensin tehdään drinkki ja sitten se pakastetaan. Tuote myydään jääpuikkona terassilla, Tiittanen selventää jäädrinkkien valmistusprosessia.
– Monessa baarissa kapasiteetin järjestäminen on vaikeaa, mutta koska olemme myös ruokaravintola, niin meillä voidaan toteuttaa tämä hyvin, kun on niin paljon kylmätilaa, hän jatkaa.
Mehujää-drinkeissä on hitin ainekset
Ajatus kiinteässä muodossa tarjottavista drinkeistä saatiin alun perin Singaporessa matkustaneelta ystävältä. Pienellä taustatyöllä selvisi, että myös New Yorkissa jäätyneinä tarjotut juomat ovat nostamassa päätään kuohuviinistä valmistettujen puikkojen saralla.
– Tämä on kuumana kesäpäivänä virkistävä ja uusi tapa tarjoilla cocktaileja, Tiittanen toteaa.
Basessa jäädrinkkejä tarjoiltiin asiakkaille vastikään ensimmäistä kertaa. Tiittasen mukaan vastaanotto oli hyvin lämmin ja iloinen.
– Moni on ihmetellyt, että miten kukaan ei ole tätä aiemmin keksinyt, hän kertoo.
– Uskon, että tästä tulee iso juttu! Tiittanen hymyilee.
Katso videolta, kuinka kuohuviinipullo avataan oikeaoppisesti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan