Suomalainen uutuustuote myytiin loppuun viikossa – nyt ei auta muu kuin odottaa: ”Kalat lähtivät kauppojen hyllyistä kuin hauki rannasta”
Viime viikolla ympäri Suomea saatiin myyntiin annoskokoisia kirjolohifileitä, joiden suosio yllätti täysin sekä kaupat että kalankasvattajat. Seuraava erä saadaan myyntiin vasta kuukausien päästä.
Yhden ja kahden annosfileen pakkauksissa myyntiin tulleiden kirjolohien menekki on ollut valtaisa, ja kyseiset Saimaan Tuoreen tuotteet myytiin loppuun viikossa.
Saimaan Tuoreen toimitusjohtaja Jarkko Alhon mukaan tänään kauppoihin lähtivät viimeiset erät, eikä nyt auta muu kuin odotella kalojen kasvamista. Asiakkaat saattavat joutua odottelemaan uutta myyntierää parisenkin kuukautta.
Kalaa myyntiin seuraavan kerran keväämmällä
Kalojen loppumiseen vaikutti Alhon mukaan muun muassa se, että kalankasvatuslaitos käynnistyi vasta helmikuun alussa, eikä pyöri vielä täydellä kapasiteetilla.
– Tämä on todella harmillista, koska menekki oli kova. Kalat lähtivät kauppojen hyllyistä kuin hauki rannasta, Alho kertoo.
Saimaan Tuoretta myydään yhden ja kahden fileen paketeissa, joista yhden fileen paketit tulivat ensimmäisenä kauppoihin helmikuun 7. päivä. Kalat ovat myynnissä valtakunnallisesti lähes kaikissa Prismoissa ja S-marketeissa, ja lisäksi niitä saa valikoiduista K-kaupoista.
Nyt jakeluun tulee katkos ja kalaa saa seuraavan kerran keväämmällä, mutta milloin tarkalleen, sitä ei Alho osaa vielä ennustaa.
Lähde: Saimaan Tuore
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa