Suomalainen uutuustuote myytiin loppuun viikossa – nyt ei auta muu kuin odottaa: ”Kalat lähtivät kauppojen hyllyistä kuin hauki rannasta”

kala kirjolohi pannu
Annoskokoisten kirjolohien menekki on yllittänyt kaikki odotukset. Saimaan Tuore

Viime viikolla ympäri Suomea saatiin myyntiin annoskokoisia kirjolohifileitä, joiden suosio yllätti täysin sekä kaupat että kalankasvattajat. Seuraava erä saadaan myyntiin vasta kuukausien päästä.

Yhden ja kahden annosfileen pakkauksissa myyntiin tulleiden kirjolohien menekki on ollut valtaisa, ja kyseiset Saimaan Tuoreen tuotteet myytiin loppuun viikossa.

Saimaan Tuoreen toimitusjohtaja Jarkko Alhon mukaan tänään kauppoihin lähtivät viimeiset erät, eikä nyt auta muu kuin odotella kalojen kasvamista. Asiakkaat saattavat joutua odottelemaan uutta myyntierää parisenkin kuukautta.

Kalaa myyntiin seuraavan kerran keväämmällä

Kalojen loppumiseen vaikutti Alhon mukaan muun muassa se, että kalankasvatuslaitos käynnistyi vasta helmikuun alussa, eikä pyöri vielä täydellä kapasiteetilla.

– Tämä on todella harmillista, koska menekki oli kova. Kalat lähtivät kauppojen hyllyistä kuin hauki rannasta, Alho kertoo.

Saimaan Tuoretta myydään yhden ja kahden fileen paketeissa, joista yhden fileen paketit tulivat ensimmäisenä kauppoihin helmikuun 7. päivä. Kalat ovat myynnissä valtakunnallisesti lähes kaikissa Prismoissa ja S-marketeissa, ja lisäksi niitä saa valikoiduista K-kaupoista.

Nyt jakeluun tulee katkos ja kalaa saa seuraavan kerran keväämmällä, mutta milloin tarkalleen, sitä ei Alho osaa vielä ennustaa.

***

7:54

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja