Suomalainen sommelier vinkkaa: Pidä pullollinen tätä juomaa aina kaapissasi – ”todella monipuolinen ruokaviini”
Jos viiniasiantuntijan tulisi valita yksi viini, jota hän suosittelee aina pitämään varastossa, se olisi Chiantia.
Sommelier Antti Uusitalon mukaan Keski-Italiassa, Toscanan alueella tuotettava Chianti on todella monipuolinen ruokaviini, joka sopii yhteen yllättävän monen ruoan kanssa. Uusitalon mukaan Italiassa Chiantia tarjoillaan niin kalan, tuhtien patojen kuin antipastojenkin kumppanina.
– Jos pitäisi valita yksi viinipullo, jota kotona kannattaa aina pitää varastossa, sen pitäisi olla Chiantia, Uusitalo toteaa.
Chiantissa rehdin miehisiä piirteitä
Uusitalon mukaan tyypillisesti sangiovese-rypäleestä valmistettavasta Chiantista tekee erinomaisen ruokaviinin sen luonnollinen hapokkuus.
Toisin kuin eleganteiksi ja keveiksi kuvaillut pinot noir -viinit, Chiantit ovat Uusitalon mukaan luonteeltaan miehisempiä.
LUE LISÄÄ PINOT NOIR _VIINEISTÄ: Sommelier paljastaa lempiviininsä – toimii yhteen lähes kaikkien ruokien kanssa: "Ehdoton valinta"
– Chiantia voisi kuvailla rehdiksi italialaiseksi maamieheksi, joka tulee toimeen kaikkien kyläläisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan