Mainos
Mainos

Suomalainen sommelier vinkkaa: Pidä pullollinen tätä juomaa aina kaapissasi – ”todella monipuolinen ruokaviini”

Jos viiniasiantuntijan tulisi valita yksi viini, jota hän suosittelee aina pitämään varastossa, se olisi Chiantia.

Sommelier Antti Uusitalon mukaan Keski-Italiassa, Toscanan alueella tuotettava Chianti on todella monipuolinen ruokaviini, joka sopii yhteen yllättävän monen ruoan kanssa. Uusitalon mukaan Italiassa Chiantia tarjoillaan niin kalan, tuhtien patojen kuin antipastojenkin kumppanina.

– Jos pitäisi valita yksi viinipullo, jota kotona kannattaa aina pitää varastossa, sen pitäisi olla Chiantia, Uusitalo toteaa.

Chiantissa rehdin miehisiä piirteitä

Uusitalon mukaan tyypillisesti sangiovese-rypäleestä valmistettavasta Chiantista tekee erinomaisen ruokaviinin sen luonnollinen hapokkuus.

Toisin kuin eleganteiksi ja keveiksi kuvaillut pinot noir -viinit, Chiantit ovat Uusitalon mukaan luonteeltaan miehisempiä.

– Chiantia voisi kuvailla rehdiksi italialaiseksi maamieheksi, joka tulee toimeen kaikkien kyläläisten kanssa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja