Mainos
Mainos

Suomalainen sommelier vinkkaa: Pidä pullollinen tätä juomaa aina kaapissasi – ”todella monipuolinen ruokaviini”

Jos viiniasiantuntijan tulisi valita yksi viini, jota hän suosittelee aina pitämään varastossa, se olisi Chiantia.

Sommelier Antti Uusitalon mukaan Keski-Italiassa, Toscanan alueella tuotettava Chianti on todella monipuolinen ruokaviini, joka sopii yhteen yllättävän monen ruoan kanssa. Uusitalon mukaan Italiassa Chiantia tarjoillaan niin kalan, tuhtien patojen kuin antipastojenkin kumppanina.

– Jos pitäisi valita yksi viinipullo, jota kotona kannattaa aina pitää varastossa, sen pitäisi olla Chiantia, Uusitalo toteaa.

Chiantissa rehdin miehisiä piirteitä

Uusitalon mukaan tyypillisesti sangiovese-rypäleestä valmistettavasta Chiantista tekee erinomaisen ruokaviinin sen luonnollinen hapokkuus.

Toisin kuin eleganteiksi ja keveiksi kuvaillut pinot noir -viinit, Chiantit ovat Uusitalon mukaan luonteeltaan miehisempiä.

– Chiantia voisi kuvailla rehdiksi italialaiseksi maamieheksi, joka tulee toimeen kaikkien kyläläisten kanssa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja