Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uppopaistetut maa-artisokat sitruunaisella dipillä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 03.07.2014 19:30

Joskus totuus on niin yksinkertainen. Tuttu raaka-aine uudella tapaa valmistettuna. Keväinen Glorian ruokaviini pisti Sasu Laukkosen tekemään vegevallankumousta. Toimi meillä loistavasti. Maa-artisokat friteerataan ja dipataan. Ei muuta. Syntisen hyvää ja yksinkertaista. Alkupalaksi, iltapalaksi, vieraspalaksi. 

Maa-artisokan ärsyttävin puoli on sen kuoriminen. Tässä sitä ei tehdä. Luomu olisi toki paras vaihtoehto, mutta itse en saanut sitä käsiini. Hukkasin mainitun lehdenkin, joten mennään mutulla. Hyvä siitä tulee. Ihan törkyisen hyvä itse asiassa.

Friteeratut maa-artisokat sitruunaisella dipillä

500 g maa-artisokkaa

1 l mietoa kasviöljyä, esim. rypsi tai auringonkukka

Dippi:

1 sitruunan kuori raastettuna sekä mehut

1/2 dl creme fraichea

1/2 dl maustamatonta jogurttia

suolaa

Huuhtele ja kuivaa maa-artisokat. Lohko ne. Sekoita dipin ainekset keskenään.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja frittaa artisokat kauniin ruskeiksi. Ripottele päälle hiukan suolaa. Laita tarjolle dipin kera.

Lisää aiheesta:

Mustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineilleKahden kalan pihvitHelppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapastaMonikäyttöinen munakoisotahna grillaukseenKala-taco chipotle-limemajoneesilla
dippifriteerausfrittimaa-artisokkareseptisormiruoka

Tuoreimmat aiheesta

dippi
  • 08.04.201818:39
    resepti

    Kolme dippiä sipseille

  • 14.07.201520:00
    chili

    Kuolema kastikkeella - pirun tulinen salsa

  • 14.01.201520:38
    harissa

    Eksoottisempi hot dog Tomi Björckin tapaan

  • 22.01.201422:58
    avocado

    Texmex-viikko: kotitekoinen guacamole ja mangosalsa