Uppopaistetut maa-artisokat sitruunaisella dipillä
Joskus totuus on niin yksinkertainen. Tuttu raaka-aine uudella tapaa valmistettuna. Keväinen Glorian ruokaviini pisti Sasu Laukkosen tekemään vegevallankumousta. Toimi meillä loistavasti. Maa-artisokat friteerataan ja dipataan. Ei muuta. Syntisen hyvää ja yksinkertaista. Alkupalaksi, iltapalaksi, vieraspalaksi.
Maa-artisokan ärsyttävin puoli on sen kuoriminen. Tässä sitä ei tehdä. Luomu olisi toki paras vaihtoehto, mutta itse en saanut sitä käsiini. Hukkasin mainitun lehdenkin, joten mennään mutulla. Hyvä siitä tulee. Ihan törkyisen hyvä itse asiassa.
Friteeratut maa-artisokat sitruunaisella dipillä
500 g maa-artisokkaa
1 l mietoa kasviöljyä, esim. rypsi tai auringonkukka
Dippi:
1 sitruunan kuori raastettuna sekä mehut
1/2 dl creme fraichea
1/2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa
Huuhtele ja kuivaa maa-artisokat. Lohko ne. Sekoita dipin ainekset keskenään.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja frittaa artisokat kauniin ruskeiksi. Ripottele päälle hiukan suolaa. Laita tarjolle dipin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti