Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen keittiö tunnetaan nyt myös Perussa! Ainutlaatuisilla ruokafestivaaleilla tarjolla makuja ”mummujen ruokapöydistä”

13:00Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset
Julkaistu 19.09.2018 06:54

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Perun pääkaupungissa juhlistetaan paraikaa suomalaista keittiötä ja ruokakulttuuria kymmenen päivää kestävillä ruokafestivaaleilla. 

Videolla keskustellaan huippukokin voimin ruoan tulevaisuudesta. 

Festival Gastronómico Finlandes -ruokafestivaali ylistää Suomen puhdasta luontoa ja vie suomalaisia makuja Perun Limaan 13–23.9.2018. Kymmenen päiväiset ruokafestivaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Tapahtuman toteutuksesta ja menun suunnittelusta vastaa keittiömestari Miki Puikkonen yhdessä kollegansa Juho Hokkasen kanssa.

LUE MYÖS: Maailmalla hehkutetaan suomalaista ruokakulttuuria – keittiömestari: "Kiinnostus ei ole koskaan ollut näin suurta"

Festivaalin kautta vierailijoille halutaan tarjota uusia makuja puhtaasta Suomen luonnosta, kokonaisvaltainen elämys sekä tietysti herättää kiinnostus Suomea kohtaan.

Puikkosen mukaan festivaali on saanut paikallisessa mediassa hyvän vastaanoton, ja juttua tapahtumasta on ollut muun muassa Perun suurimpiin päivälehtiin kuuluvassa El Comerciossa. 


"Luotamme yksinkertaisiin herkkiin makuihin"

Ainutlaatuinen tapahtuma sai alkunsa Suomen suurlähettilään, ulkoasiainneuvos Mika Koskisen aloitteesta. Tapahtumaan odotetaan kävijöitä ympäri maailmaa, sillä Lima on kulinaarisesti yksi Etelä-Amerikan kiinnostavimmista kohteista. Sunnuntain illalliselle vieraaksi on saapumassa muun muassa Perun entinen presidentti Pedro Pablo Kuczynsky.

– Olen varma, että skandinaaviset selkeät ja raikkaat maut herättävät täällä paljon kiinnostusta, Koskinen kertoo.

perufestaritMiki Puikkonen ja Juho Hokkanen tuotekehittämässä menua Peruun Lahdessa kesällä 2018.Miki Puikkonen

Ruokafestivaalien aikana vieraille on tarjolla kuudentoista ruokalajin menu, josta asiakas valitsee mieluisensa kokonaisuuden. Menu nojaa vahvasti suomalaisiin klassikkoraaka-aineisiin.

– Menun ytimessä ovat hyvät maut, yksinkertaisuus ja annosten kauneus. Haluamme tarjota asiakkaille ruoan avulla suomalaisen elämyksen, joka muistuttaa muun muassa meidän kokemustamme mummujen ruokapöydistä, Miki Puikkonen kertoo.

– Luotamme yksinkertaisiin herkkiin makuihin, joista suosikkini on suussa sulava kanttarellikeitto ja ihannelämpötilaan, 42-asteeseen kevyesti kypsennetty taimen ja lehtikaali, Puikkonen kertoo.

Lisää aiheesta:

Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaFinnair tuo lentokoneateriat ruokakauppoihin – Vantaan Sanomat: Annoksen hinta noin 10 euroaKorona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"Food Camp perustaa Suomeen ainutlaatuisen ruokaverkoston – yksinkertainen idea voi mullistaa tulevaisuuden syömisen: "Suomessa on aivan hirveän iso tarve sille"Maailmankuulu huippukokki avaa Suomeen kaksi ravintolaaFinnjävel! Henri Alén ja Tommi Tuominen avaavat kaksi ravintolaa Helsinkiin – täysin poikkeuksellinen konsepti
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • Eilen11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Ruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen09:00
    Sienet

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"