Perun pääkaupungissa juhlistetaan paraikaa suomalaista keittiötä ja ruokakulttuuria kymmenen päivää kestävillä ruokafestivaaleilla.
Videolla keskustellaan huippukokin voimin ruoan tulevaisuudesta. 
Festival Gastronómico Finlandes -ruokafestivaali ylistää Suomen puhdasta luontoa ja vie suomalaisia makuja Perun Limaan 13–23.9.2018. Kymmenen päiväiset ruokafestivaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.
Tapahtuman toteutuksesta ja menun suunnittelusta vastaa keittiömestari Miki Puikkonen yhdessä kollegansa Juho Hokkasen kanssa.
Festivaalin kautta vierailijoille halutaan tarjota uusia makuja puhtaasta Suomen luonnosta, kokonaisvaltainen elämys sekä tietysti herättää kiinnostus Suomea kohtaan.
Puikkosen mukaan festivaali on saanut paikallisessa mediassa hyvän vastaanoton, ja juttua tapahtumasta on ollut muun muassa Perun suurimpiin päivälehtiin kuuluvassa El Comerciossa.

