Pitkän linjan viiniasiantuntijan mukaan tärkeintä on, että viini maistuu juuri sinusta hyvälle.
Suomen Sommelierit -yhdistyksen puheenjohtaja Samuil Angelovin mukaan hyvä sommelier maistaa viiniä aina ennen, kuin se tarjoillaan asiakkaalle. Kun viini tuodaan pöytään, viinin kunto arvioidaan niin näkö-, maku- kuin hajuaistein.
– Kun ravintolassa sommelier kaataa viinin, se ei ole vaihe jossa katsotaan, pidätkö viinistä vai et. Sen tarkoitus on selvittää, onko viini kunnossa. Voit halutessasi palautta viinin, mutta se menee omaan piikkiisi, sommelier muistuttaa.
Videolla Samuil Angelov neuvoo viinin saloihin. Artikkeli jatkuu videon alla.
2:11
Tärkeintä on, että viini maistuu sinusta hyvälle
Sommelierin tehtävänä on yhdistää asiakkaan halu ja keittiömestarin ajatus parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka viinin ja ruoan yhdistämiseen liittyy joitain sääntöjä ja vinkkejä, Angelovin mukaan tärkeintä on, että asiakas nauttii koko ateriasta viineineen ja ruokineen päivineen.

