Suomalainen huippukokki paljastaa salaisen ainesosan, joka tekee kalakeitosta täydellistä – vartissa valmista!

15:57 Helena Puolakka – monessa liemessä keitetty huippukokki

Tiistaina vietetään kansallista kalakeittopäivää. Kalakeittopäivän kunniaksi vinkkaamme Savoyn keittiöpäällikön, huippukokki Helena Puolakan oivan kalakeittoniksin viime kesältä.  

Videolla Helena Puolakan haastattelu Huomenta Suomessa viime heinäkuulta. 

Savoy-ravintolan uusi keittiöpäällikkö, maailmalla mainetta niittänyt Helena Puolakka kertoi heinäkuussa Huomenta Suomessa, miten aikoo kehittää legendaarista helsinkiläisravintolaa tulevaisuudessa.

Puolakka nimesi Huomenta Suomen lähetyksessä yhdeksi lempiarkiruoakseen nopean kalakeiton. Puolakan kalakeitto valmistuu vartissa, ja siinä on yksi oleellinen ainesosa, joka nostaa keiton aivan uudelle tasolle. 

Kansallista kalakeittopäivää vietetään helmikuun toisena tiistaina, tänä vuonna 11. helmikuuta. 

– Laitan kalakeittoon vähän fenkolia ja paahdettuja fenkolinsiemeniä. Lopuksi viimeistelen keiton vielä raastetulla sitruunankuorella, Puolakka paljastaa MTV:lle.

Keittiömestarin kalakeitto on kirkas, eli siihen ei lisätä kermaa. Silloin raaka-aineiden maut korostuvat paremmin. Puolakka valmistaa kalakeiton milloin mistäkin kalalajista. 

– Saatan käyttää useampiakin kaloja samassa keitossa. Teen keiton esimerkiksi turskasta tai lohesta. Kalakeiton voi tehdä myös vaikka ahvenesta ja lisätä lopussa hieman savulohta, niin tulee ihanaa savun makua, Puolakka vinkkaa. 

Yksi tärkeä asia kalakeiton valmistamisessa on syytä muistaa:

– Kala lisätään vasta ihan loppuvaiheessa keiton joukkoon. Se ei saa kauaa kiehua siellä. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja