Arvaatko Helsingin suosituimman kouluruoan? Ahmitaan järjetön määrä vuosittain: "Kulttiruoan maine"

Miltä kouluruoka nykyisin maistuu? Kävimme testaamassa 1:47 Miltä kouluruoka nykyisin maistuu? Kävimme testaamassa

Helsingin kaupunki kertoo, mitkä ruoat ovat koululaisten ehdottomia suosikkeja. Yksi "kulttiruoka" nousee kyselyissä ylitse muiden. 

Yllä olevalla videolla: Selvitimme, miltä kouluruoka nykyään maistuu. 

Helsinkiläisissä kouluissa ja oppilaitoksissa vietetään kuluvalla viikolla toiveruokaviikkoa. Teemaruokaviikko tuo Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloihin kattauksen oppilaiden suosikkiruokia, joita he saivat äänestää keväällä 2019 toteutetussa toiveruokakyselyssä.  

Toiveruokaviikolla helsinkiläiskouluissa on tarjolla muun muassa kalapuikkoja, pinaattilettuja, ohrapuuroa, hernekeittoa, tortilloja sekä broileri- ja kasviscurryä.

Suosituimmaksi lounasvaihtoehdoksi oppilaat äänestivät jälleen kalapuikot, jotka ovat olleet oppilaiden top-listan kärjessä jo vuosia. Helsingin kaupungin mukaan kalapuikkoja syödään vuosittain tartar-kastikkeen kera Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa jopa 46 000 kiloa. 

Myös ohrapuuro rikkoo ennätyksiä

Toinen ennätyksiä toiveruokalistalla tehneistä lounasvaihtoehdoista on ohrapuuro, jota on tarjottu helsinkiläiskoulujen ruokalistoilla jo maksuttoman kouluruokailun alkuajoista.

– Toiveruokalistalla on monia järkähtämättömiä vakiosuosikkeja, kuten lähes kulttiruoan maineen saaneet kalapuikot tartarkastikkeella. Muutoinkin top 10 -listan suosikit edustavat hyvin perinteistä linjaa, mutta on hyvä huomata, että mukana on ajan henkeen sopivasti myös kasvisvaihtoehtoja, kertoo tuotesuunnittelija Teemu Männikkö.

Tuoreimpia suosikkeja toiveruokalistalla edustavat esimerkiksi kebabkastike, tortillat kasvistäytteellä sekä broilericurry.  Palvelukeskus Helsinki suunnittelee koulujen ateriakokonaisuudet yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa.

Helsinkiläisoppilaiden toiveruokien TOP 10

Kalapuikot

Broilericurry

Pinaattiohukaiset

Tortillat kasvistäytteellä

Kebabia ja riisiä

Soijabolognese-tomaattipizza

Hernekeitto

Ohrapuuro

Kalakeitto

Nakkikastike

Lähde: Helsingin kaupunki

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!