Suloisin aamupala ikinä: Pikkuruiset leivosmurot ovat niin söpöjä, ettei niitä raaskisi edes pistellä poskeen – tätä trendiä on pakko kokeilla!

Paahdettu kaurapuuro – näin helposti nostat tavallisen aamupuuron uudelle tasolle 0:51 Paahdettu kaurapuuro – näin helposti nostat tavallisen aamupuuron uudelle tasolle

Sosiaalisessa mediassa on noussut pinnalle uusi aamupalatrendi, joka hivelee niin makunystyröitä kuin silmääkin. Tätä ihastuttavaa ideaa on pakko kokeilla!

Videolla näytetään, miten valmistat herkullisen paahdetun kaurapuuron.

Somessa villitsee trendi, jossa pienen pieniä leivonnaisia syödään murojen tapaan. Villitys lähti liikkeelle amerikkalaisista pannukakuista, mutta myös esimerkiksi croissantit ovat suosittu valinta muroiksi.

Hauska aamupalatrendi on levinnyt erityisesti TikTokissa ja Instagramissa. Esimerkiksi kokki ja kirjailija My Nguyen sekä ruokavaikuttaja, suositun The Naughty Fork -sivuston perustaja Samantha Schnur ovat valmistaneet minileivonnaisia muroiksi. Julkaisut ovat nousseet hurjaan suosioon.

Ota mallia naisten suloisista tekeleistä!

My Nguyenin pannukakkumurot. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Samantha Schnur näyttää, miten valmistetaan trendiin sopivat minicroissantit. Nutella-version näät painamalla nuolta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

My Nguyen paljasti Good Morning Americalle reseptinsä pannukakkumuroihin. Kokeile ja ihastu!

Pannukakkumurot

3,6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

2 ½ tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

2,4 dl piimää

1 kananmuna

3 rkl sulatettua voita

Aloita kaatamalla kaikki kuivat ainekset suureen kulhoon ja sekoita.

Sekoita märät ainekset erikseen pienemmässä kulhossa. Kaada märät ainekset kuivien sekaan ja sekoita, kunnes seoksessa ei ole paakkuja.

Kaada seos pursottimeen tai muovipussiin, johon on leikattu pieni reikä pursottamista varten. Voitele pannu voilla ja kuumenna se sitten keskilämmöllä. Pursota pannulle pieniä pannukakkuja ja anna niiden paistua, kunnes pääliosa on kuiva ja muodostaa kuplia. Käännä pannukakut ympäri paistinlastalla ja odota muutama minuutti. Niitä ei tarvitse kääntää yksitellen – paistinlastalla pannukakut voi kääntää hieman ronskimmin, monta kerrallaan. Voit myös heilautella pannua välillä, jotta pannukakut kypsyvät tasaisemmin.

Jos pannukakut haluaa nauttia murojen tapaan maidon kera, niitä kannattaa paistaa normaalia kovemmalla lämmöllä ja hieman kauemmin kuin tavallisesti. Tämä tekee pannukakuista rapeampia, jolloin ne eivät vetisty yhtä nopeasti.

Pannukakkujen maun kanssa voi leikitellä. My Nguyen kertoo esimerkiksi lisänneensä seokseen mansikanmakuista Nesquik-jauhetta. Murojen päälle voi myös heittää lisukkeita, kuten marjoja tai hilloa. Vain mielikuvitus on rajana!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.