Uusin Instagramissa leviävä ruokatrendi on "pannukakkulauta" – maistuisiko sinulle?

Pannukakkuja marjoilla
Uusi Instagram-trendi on tarjottimelle kauniisti asetellut pannukakut. Kuvituskuva Shutterstock

Instagramissa leviää uusi ruokatrendi "pancake board" eli ''pannukakkulauta''. 

Orastava trendi leviää ruokavaikuttajien keskuudessa sosiaalisessa mediassa. Ilmiössä pannukakut asetellaan esteettisesti tarjottimen päälle. Tarjottimen olisi hyvä olla puinen lautamaisen vaikutelman aikaansaamiseksi. Pannukakkujen ympärille laitetaan lisukkeita, kuten marjoja, hedelmiä, siirappia ja levitteitä. Kyseessä on siis kuin juustolautanen, mutta pannukakuilla. 

Lisukkeiden valinnassa vain mielikuvitus on rajana. Jotkut ovat intoutuneet lisäämään tarjottimelle myös esimerkiksi munakokkelia ja pekonia. Pääosassa komeilee kuitenkin aina pannukakut.

Hauska idea brunssille

Trendi leviää tällä hetkellä ainakin Australiassa ja Yhdysvalloissa.

Pannukakkulaudan voi pyöräyttää vaikkapa brunssille. Pannukakkuja ja lisukkeita tulee olla tarjottimella paljon, jotta kokonaisuus näyttää hyvältä. Näin ollen kuvan ottamisen jälkeen syöjiä olisi hyvä olla useampia, ettei ruokaa joudu roskikseen.

Katso alta kuvat somekokkien tyylinäytteistä:

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Lähteet: Msn, Instagram

***

Videolla ohjeet paahdetun kaurapuuron tekemiseen.

Paahdettu kaurapuuro – näin helposti nostat tavallisen aamupuuron uudelle tasolle 0:51

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.