Sitä kuvittelisi, että suklaata ei voi mitenkään syödä väärin. Tietyt tavat kuitenkin vaikuttavat merkittävästi suklaan makukokemukseen.
Pääkuvan videolla näytetään, miten Tupla-patukka avataan oikein.
”Vääränlaiset” tavat säilyttää ja syödä suklaata, vaikuttavat muun muassa suklaan rakenteeseen ja lämpötilaan. Delish listasi kahdeksan tapaa, joilla voit parantaa suklaan nauttimisesta saamaasi makunautintoa.
1. Suklaata ei tarvitse säilyttää jääkaapissa
Jääkaappisäilytys ei vaikuta mitenkään suklaan säilyvyyteen. Toisekseen, jos säilytät suklaata jääkaapissa, seuraaviin suklaan-optimointi-vaiheisiin menee huomattavasti enemmän aikaa.
2. Hiero suklaata ennen sen syömistä
Chicagolaisen luksus-suklaaputiikin mukaan suklaata pitäisi painaa kevyesti peukalolla ennen sen syömistä. Tämä pehmentää suklaata hieman ja vapauttaa samalla suklaan luonnollisia aromeja, mikä on olennaisen tärkeää seuraavan kohdan vuoksi.
3. Tuoksuttele suklaata ensin
Tämä saattaa olla kaikkein suurin virhe suklaan syönnissä, ainakin jos kysytään Nadège Pilleriltä, joka työskentelee sveitsiläisessä La Maison Cailler -suklaatehtaalla.
Piller kertoi National Geographicille, että pahin virhe, minkä hän näkee suklaansyöjien tekevän, on se, että he eivät katso tai haista suklaata, vaan nakkaavat sen suoraan suuhunsa.


