Suklaamestarin mukaan tuoreus ja pitkä jälkimaku ovat hyvän suklaan ominaisuuksia.
Katso videolta resepti herkullisten ja näyttävien suklaakuppien valmistukseen.
Suklaan parissa yli 16 vuotta työskennellyt suklaamestari Anna Kekki kertoo raaka-aineessa viehättävän sen temperamenttisuus. Suklaan valmistaminen on pikkutarkkaa työtä, ja jo pieni molekyylitason virhe voi vaikuttaa merkittävällä tavalla lopputulokseen.
– Ihanimpia nautintoaineita, mitä löytyy, Kekki toteaa.
Tuoreen ja viikkoja seisseen suklaan eron maistaa
Suklaata on markkinoilla lukuisia eri laatuja, mutta mistä hyvän suklaan oikein tunnistaa?
– Markkinoilla on olemassa suklaata, jossa kaakaovoi on korvattu kasvirasvalla, jolloin ei voida puhua oikeasta suklaasta, mutta sillä nimellä sitä kutsutaan. Ensisijaisesti pitää siis katsoa, että suklaassa on kaakaovoita, Kekki kertoo.

