Somessa hehkutetaan! Yksi munaresepti yli muiden – oletko jo kokeillut?

ruokakuvaus
Shutterstock

Kananmunien suosiolle ruokapöydässä ei näy loppua. Proteiinirikas raaka-aine muuntuu moneksi ja valmistuu kiireessäkin taltuttamaan nälän nopeasti. Viimeisin kananmunavillitys on sosiaalisen median vallanneet pilvimunat.

Suurimmat ruokahitit eivät synny enää välttämättä trendiravintoloiden keittiöissä. Monet uudet ideat lähtevät lentoon sosiaalisen median avulla. Instagramissa villitseekin tällä hetkellä uusi munatrendi. Pilvimunat näyttävät kuvissa ihanan kuohkeilta. Munat tarjoillaan niin, että keskeltä pilkistää keltuainen muistuttaen aurinkoa.


Selaamalla weeknigthdiner-nimimerkin kuvaa oikealle, näet kuvia pilvimunien eri valmistusvaiheista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Annos on helppo valmistaa. Keltuainen pitää erottaa valkuaisesta ennen kuin valkuaiset vatkataan. Valkuaisvaahto nostellaan pieniksi kasoiksi leivinpaperin päälle. Valkuaispilvet voi laittaa 190 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi. Sen jälkeen keltuainen kaadetaan valkuaisen päälle kokonaisena. Jos haluaa pilvimunien keltuaisesta juoksevan, riittää 5-8 minuutin paistoaika. Jos kuitenkin haluaa kypsemmän keltuaisen, voi munat jättää uuniin jopa vartiksi.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kokeilunhaluisemmat kotikokit lisäävät valkuaisvaahdon joukkoon pekonilastuja, yrttejä tai vaikkapa juustoa. Pilvimunat ovat kasvattaneet suosiotaan myös terveellistä ruokaa suosivien keskuudessa niiden sisältämän 160 kalorin takia.

Ennen ruokailua asiaan kuuluu tietenkin napata muutama kuva kauniista annoksesta.

Lähteet: Telegraph, Popsugar

***

Näin teet maistuvan munakahvin kotona 0:47

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!