Somessa hehkutetaan! Yksi munaresepti yli muiden – oletko jo kokeillut?

ruokakuvaus
Shutterstock

Kananmunien suosiolle ruokapöydässä ei näy loppua. Proteiinirikas raaka-aine muuntuu moneksi ja valmistuu kiireessäkin taltuttamaan nälän nopeasti. Viimeisin kananmunavillitys on sosiaalisen median vallanneet pilvimunat.

Suurimmat ruokahitit eivät synny enää välttämättä trendiravintoloiden keittiöissä. Monet uudet ideat lähtevät lentoon sosiaalisen median avulla. Instagramissa villitseekin tällä hetkellä uusi munatrendi. Pilvimunat näyttävät kuvissa ihanan kuohkeilta. Munat tarjoillaan niin, että keskeltä pilkistää keltuainen muistuttaen aurinkoa.


Selaamalla weeknigthdiner-nimimerkin kuvaa oikealle, näet kuvia pilvimunien eri valmistusvaiheista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Annos on helppo valmistaa. Keltuainen pitää erottaa valkuaisesta ennen kuin valkuaiset vatkataan. Valkuaisvaahto nostellaan pieniksi kasoiksi leivinpaperin päälle. Valkuaispilvet voi laittaa 190 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi. Sen jälkeen keltuainen kaadetaan valkuaisen päälle kokonaisena. Jos haluaa pilvimunien keltuaisesta juoksevan, riittää 5-8 minuutin paistoaika. Jos kuitenkin haluaa kypsemmän keltuaisen, voi munat jättää uuniin jopa vartiksi.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kokeilunhaluisemmat kotikokit lisäävät valkuaisvaahdon joukkoon pekonilastuja, yrttejä tai vaikkapa juustoa. Pilvimunat ovat kasvattaneet suosiotaan myös terveellistä ruokaa suosivien keskuudessa niiden sisältämän 160 kalorin takia.

Ennen ruokailua asiaan kuuluu tietenkin napata muutama kuva kauniista annoksesta.

Lähteet: Telegraph, Popsugar

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja