Kananmunien suosiolle ruokapöydässä ei näy loppua. Proteiinirikas raaka-aine muuntuu moneksi ja valmistuu kiireessäkin taltuttamaan nälän nopeasti. Viimeisin kananmunavillitys on sosiaalisen median vallanneet pilvimunat.
Suurimmat ruokahitit eivät synny enää välttämättä trendiravintoloiden keittiöissä. Monet uudet ideat lähtevät lentoon sosiaalisen median avulla. Instagramissa villitseekin tällä hetkellä uusi munatrendi. Pilvimunat näyttävät kuvissa ihanan kuohkeilta. Munat tarjoillaan niin, että keskeltä pilkistää keltuainen muistuttaen aurinkoa.
Selaamalla weeknigthdiner-nimimerkin kuvaa oikealle, näet kuvia pilvimunien eri valmistusvaiheista.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Annos on helppo valmistaa. Keltuainen pitää erottaa valkuaisesta ennen kuin valkuaiset vatkataan. Valkuaisvaahto nostellaan pieniksi kasoiksi leivinpaperin päälle. Valkuaispilvet voi laittaa 190 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi. Sen jälkeen keltuainen kaadetaan valkuaisen päälle kokonaisena. Jos haluaa pilvimunien keltuaisesta juoksevan, riittää 5-8 minuutin paistoaika. Jos kuitenkin haluaa kypsemmän keltuaisen, voi munat jättää uuniin jopa vartiksi.
