Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Söitkö sinäkin legendaarista valmisruokaa? Suomen suosituimmalla purkkisapuskalla edelleen huikea miljoonamyynti

0:32Erikoinen ruokalaji hämmentää Sikke Sumaria.
Julkaistu 16.02.2021 16:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hernekeitto lämmittää mukavasti talvipakkasilla ja kuuluu perinteisesti laskiaisen ruokapöytään. Laskiaisen aikaan Suomessa myydäänkin valmista säilykehernekeittoa miljoonia purkkeja.

Videolla: Tiesitkö, että purkkihernekeitosta saa valmistettua nerokkaalla tavalla pihvejä? 

Ennen kuin on aika herkutella laskiaispullilla, täytyy vatsa tietysti täyttää proteiinipitoisella hernekeitolla. Monet valmistavat perinteisen sopan itse herneitä yön yli liottamalla, toiset haluavat oikaista ja heille riittääkin kaupan valmisversio – joko sellaisenaan tai tuunattuna.

Purkkihernari on alkuvuoden hittiruoka

Suomen suosituinta purkkihernekeittoa, Jalostajan hernekeittoa myydään alkuvuoden aikana yli 2 miljoonaa purkillista. Normaalisti kaupassa hieman yli euron maksavaa purkkihernekeittoa on valmistettu jo vuodesta 1952.

Sesonkia varten Jalostajalla tehdään pidempää työviikkoa neljän kuukauden ajan marraskuun alusta helmikuun loppuun. Hernekeitto valmistetaan yksinkertaisesti suomalaisista herneistä, vedestä sekä porsaanlihasta.

Hernekeitto ei myöskään sisällä säilöntäaineita, sillä tuote pakataan ilmatiiviisti peltitölkkeihin ja lämpökäsitellään painekattilassa parin tunnin ajan. Jalostajan mukaan ilmatiiviin tölkin sisältö on syömäkelpoista jopa vuosikymmenenkin päästä. Aromit eivät vain säily tuoreena näin pitkään.

Jos haluat valmistaa perinteistä hernekeittoa itse, kokeile esimerkiksi tätä Hellapoliisin hernekeittoa

Lisää aiheesta:

Hernekeittoa syödään torstaisin ja laskiaisena – tiedätkö syyn?Miksi hernekeittoa syödään torstaisin ja laskiaisena?Suomen ostetuin valmisruoka-ateria jakaa mielipiteet: Söisitkö ketsupin ja raejuuston kanssa?Asiantuntija täräyttää faktat tiskiin – nämä kasvikset kannattaisikin syödä pakasteina tai säilykkeinä tuoreiden sijaan: "Pakasteruoka ei ole sama asia kuin prosessoitu""Euron halpisruoka" on todellinen klassikko: Ravitsevaa ja herkullista – maistuuko sinullekin?Suomalaiset ahmivat juuri nyt: Euron ruoka, jolla on huikea miljoonamyynti
RuokaLaskiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • 14.9.09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen