Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juhannuksen hittiperunat! Kian ja Petran ohje "maailman rapeimpiin lyttypottuihin"

MTV
Julkaistu 20.06.2024 09:15
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Lisa Kärnä

lisa.karna@mtv.fi

Oletko jo kokeillut lyttypottuja? Rapeiden perunoiden kanssa voi tarjoilla esimerkiksi herkullista skagenia. 

Bella Table -ruokayhteisön Kia Arpia ja Petra Wettenranta loihtivat Viiden jälkeen -ohjelmassa keskiviikkona helppoja juhannusruokia. Kaksikko vinkkasi ohjeen muun muassa täydellisiin kesäperunoihin, lyttypottuihin.

Lyttypottujen idea on simppeli:

– Jauhoiset perunat on ensin keitetty hyvässä suolassa, sitten ne lytätään. Hyvä oliiviöljy päälle, uuniin grillivastuksen alle, sitten käännetään puolessa välissä ja listään vähän öljyä. Niistä tulee ihanan rapeita! Petra ylistää.

Juhannuspöydässä näitä "maailman rapeimpia lyttypottuja" voi syödä esimerkiksi katkarapuskagenin kera. Bella Tablen skagen on tällä kertaa hieman tulinen, sillä se maustetaan srirachalla. 

Nappaa ohje: Bella Tablen lyttypotut ja skagen

Katso myös video: Bella Tablen Kian ja Petran vinkit juhannusruokiin

8:03Juhannuksena tarjolle smetanasilliä ja rapeat lyttypotut

Lyttypottuja, skagenia ja yllättävän hyvää smetanasilliä!

Lisää aiheesta:

Smetanasilli löi toimittajan ällikällä: "Kaikkien sillinvihaajien lempisilli"Järjettömän hyviä varhaisperunoita! Hittiohje hölskypottuihin: "Maailman helpoin lisuke"Kurkusta ja retiiseistä paremman makuisia yllättävällä kikalla: "Siinä on oikeasti valtava ero"Elinan kuuma nachodippi yllättää – "Aloin miettiä, voisiko tätä kokkaushommaa tehdä vähän helpommin"Oletko jo testannut nerokasta perunaohjetta? Ruokatoimittaja ylistää: "Voisin syödä näitä joka päivä"Näin teet maailman parhaat kermaperunat: "Resepti on supersimppeli"
RuokaPerunaJuhannusViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:38
    Joulu

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • Eilen11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • Eilen08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 6.12.11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!