Sillien ABC: Suola-, matjes- vai maustesilli? Näin tutut kalaherkut eroavat toisistaan

silli
Shutterstock

Silli ja varhaisperunat ovat täydellisen kesäinen yhdistelmä, joka löytyy monen suomalaisen juhannuspöydästä.

Silliä voidaan säilöä monin eri tavoin. 

Suolasilli

Suolasilli on maustettu pelkällä suolalla.

Sokerisuolattu silli

Sokerisuolatussa sillissä on nimensä mukaisesti suolan lisäksi myös sokeria, joka pehmentää sillin makua.

Maustesilli

Maustesilli on mausteiseen liemeen säilöttyä silliä. Liemessä on vettä, sokeria, suolaa ja mausteita. Maustesilli voidaan säilöä kokonaisena tai fileoituna.

Matjessilli

Matjessillin nimee tulee hollannin ja saksan kielistä. Nimi viittaa neitsytsilliin, joka tarkoittaa, että silli pyydetään aikaisin syksyllä, jolloin kala ei ole vielä sukukypsä. Matjessilli valmistetaan maustesillin tavoin vedestä, suolasta, sokerista ja mausteista.

Marinoitu silli

Marinoitu silli on fileoitu tuoreena, ja se on kypsytetty sen jälkeen etikka-vesimarinadissa. Sen jälkeen silli maustuu mausteliemessä. 

Lähde: Abba.fi


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!