Sillien ABC: Suola-, matjes- vai maustesilli? Näin tutut kalaherkut eroavat toisistaan
Silli ja varhaisperunat ovat täydellisen kesäinen yhdistelmä, joka löytyy monen suomalaisen juhannuspöydästä.
Silliä voidaan säilöä monin eri tavoin.
Suolasilli
Suolasilli on maustettu pelkällä suolalla.
Sokerisuolattu silli
Sokerisuolatussa sillissä on nimensä mukaisesti suolan lisäksi myös sokeria, joka pehmentää sillin makua.
Maustesilli
Maustesilli on mausteiseen liemeen säilöttyä silliä. Liemessä on vettä, sokeria, suolaa ja mausteita. Maustesilli voidaan säilöä kokonaisena tai fileoituna.
Matjessilli
Matjessillin nimee tulee hollannin ja saksan kielistä. Nimi viittaa neitsytsilliin, joka tarkoittaa, että silli pyydetään aikaisin syksyllä, jolloin kala ei ole vielä sukukypsä. Matjessilli valmistetaan maustesillin tavoin vedestä, suolasta, sokerista ja mausteista.
Marinoitu silli
Marinoitu silli on fileoitu tuoreena, ja se on kypsytetty sen jälkeen etikka-vesimarinadissa. Sen jälkeen silli maustuu mausteliemessä.
Lähde: Abba.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan