Silli ja varhaisperunat ovat täydellisen kesäinen yhdistelmä, joka löytyy monen suomalaisen juhannuspöydästä.
Silliä voidaan säilöä monin eri tavoin.
Suolasilli
Suolasilli on maustettu pelkällä suolalla.
Sokerisuolattu silli
Sokerisuolatussa sillissä on nimensä mukaisesti suolan lisäksi myös sokeria, joka pehmentää sillin makua.
Maustesilli
Maustesilli on mausteiseen liemeen säilöttyä silliä. Liemessä on vettä, sokeria, suolaa ja mausteita. Maustesilli voidaan säilöä kokonaisena tai fileoituna.
Matjessilli
Matjessillin nimee tulee hollannin ja saksan kielistä. Nimi viittaa neitsytsilliin, joka tarkoittaa, että silli pyydetään aikaisin syksyllä, jolloin kala ei ole vielä sukukypsä. Matjessilli valmistetaan maustesillin tavoin vedestä, suolasta, sokerista ja mausteista.
Marinoitu silli
Marinoitu silli on fileoitu tuoreena, ja se on kypsytetty sen jälkeen etikka-vesimarinadissa. Sen jälkeen silli maustuu mausteliemessä.
Lähde: Abba.fi
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.