"Se on kiellettyä!" – suurin osa suomalaisista syö pizzansa väärin

pizza (1)
Pizzataiteilija ihmettelee suomalaisten tapaa syödä pizzaa.

Pizzarium-ravintolan viime viikolla Kluuvin kauppakeskukseen, Helsinkiin avannut italialainen pizzataiteilija ihmettelee suomalaisten tapaa syödä pizzaa haarukalla ja veitsellä.

Pizzataiteilija Luca Platania kertoi Makuja.fi-sivuston haastattelussa virheestä, jonka suomalaiset tekevät syödessään pizzaa. Italialaista klassikkoherkkua, pizzaa ei saisi hänen mukaansa koskaan syödä haarukalla ja veitsellä.

– Se on tuote, joka pitää syödä sormin. Pitää ymmärtää, että aina ei tarvitse olla niin elegantisti, kun syödään ulkona, Platania kannustaa.

Pizzan syöminen käsin edustaa pizzataiteilijalle rentoutta, joka on perhekeskeisille italialaisille tärkeä osa läheisten kanssa vietettyjä hetkiä.

– Se on tärkeää, että ihmiset syövät perheen kanssa rennosti, Platania toteaa.

– Minä pakotin suomalaisen kumppanini ihan heti syömään pizzaa käsin ja sanoin, että me emme syö haarukalla ja veitsellä. Se on sama, kun söisimme haarukalla ja veitsellä karjalanpiirakoita. Se tuntuu vähän erikoiselta, Platania toteaa.

"Pizzariumissa se on kiellettyä!"

Ulkoisesti Pizzarium vaikuttaa aivan tavalliselta, hyvän maun mukaan sisustetulta, astetta paremmalta pizzerialta. Yksi asia kuitenkin puuttuu: haarukoita tai veitsiä ei ole tarjoilla missään. Platania kertoo, että asiakkaat eivät saa niitä edes pyytämällä, sillä haarukoilla ja veitsillä syöminen suorastaan kielletään aidon roomalaisen levypizzan nimeen vannovassa Pizzeriassa.

– Pizzariumissa se on kiellettyä! Platania kertoo.

Kun ensimmäinen Pizzarium avattiin Turkuun, aiheutti tämä yksinkertaiselta vaikuttava sääntö ongelmia. Suomalaiset asiakkaat eivät omaksuneet käsin syömistä aivan helposti.

– Se oli meille tosi iso ongelma alussa, koska ihmiset eivät ymmärtäneet, että miten käsin pystyy syömään, Platania kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat