Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisten suosikkitäytettä ihmetellään: "Ei italialaisten mielestä kuulu pizzaan"

Kinkku-ananaspizza kuuluu tunnetusti suomalaisten suosikkipizzoihin.
Kinkku-ananaspizza kuuluu tunnetusti suomalaisten suosikkipizzoihin.Shutterstock
Julkaistu 11.09.2015 13:22
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Italiasta Suomeen muuttanut pizzataiteilija kertoi Makuja.fi-sivustolle ihmetelleensä alkuun sitä, millaisilla täytteillä suomalaiset syövät pizzansa.

Vastikään uuden ravintolan, Pizzariumin, Kluuvin kauppakeskukseen Helsinkiin perustanut italialainen Luca Platania kertoi Makuja.fi-sivustolle, että suomalainen ja perinteinen italialainen pizza eroavat toisistaan, ja italialaiset saattavat ihmetellä etenkin suomalaisten suosikkitäytteitä.

"Mielestäni se on erikoista"

Platania kertoo havainneensa, että kansainväliseen suosioon nousseessa italialaisessa herkussa – pizzassa – eri maiden kulttuurierot näkyvät hyvin. Italialaiseen silmään suomalaisessa pizzassa saattavat pistää etenkin täytteet, joita Italiassa ei ole tapana käyttää.

– Minä rakastan suomalaista ruokaa, enkä missään nimessä sano, että suomalainen ruoka ei olisi hyvää. Jos me kuitenkin puhumme pizzasta, niin Suomessa pizzan päälle lisätään monia aineksia, jotka eivät italialaisten mielestä kuulu pizzaan, Platania toteaa.

– Mielestäni se on erikoista, kun pizzan päälle pistetään esimerkiksi ananasta, Platania ihmettelee.

Yksi syy siihen, että pizzataiteilija ihmettelee nimenomaan ananasta pizzan täytteenä on se, että saatavilla on niin paljon muitakin raaka-aineita, joita ei tarvitsisi lisätä ruokaan säilykepurkista.

– Itse en muutenkaan tykkää tölkissä säilötyistä tuotteista, vaan tuorevihanneksista, Platania jatkaa.

Lisää aiheesta:

"Kun asiakas kysyy, eikö todella ole ananasta…" – pizzamestari Angelon vastaus suomalaisasiakkaille vetää sanattomaksiAngelo tekee palkittua pizzaa Naantalissa – ihmettelee yhtä asiaa Suomessa: "Löytyy melkein bensa-aseman hyllystä"Italialainen pizzamestari ei todellakaan lisäisi suomalaisten suosikkitäytettä pizzaan: "Nykyään vain lapset kysyvät"Miten David Beckhamin nimikkopizza päätyi turkulaisravintolan listoille? Pizzakeisari Dennis Rafkin muisteleeTähän suomalaispizzeriaan on jatkuvat jonot – omistaja paljastaa parhaan pizzan salaisuuden: "Ehdottomasti tärkein osa"Tajusitko tätä pizzassasi olevasta juustosta? Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen nostaa esiin tärkeän pointin
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!