Suomalaisten suosikkitäytettä ihmetellään: "Ei italialaisten mielestä kuulu pizzaan"

shutterstock_223114087
Kinkku-ananaspizza kuuluu tunnetusti suomalaisten suosikkipizzoihin. Shutterstock

Italiasta Suomeen muuttanut pizzataiteilija kertoi Makuja.fi-sivustolle ihmetelleensä alkuun sitä, millaisilla täytteillä suomalaiset syövät pizzansa.

Vastikään uuden ravintolan, Pizzariumin, Kluuvin kauppakeskukseen Helsinkiin perustanut italialainen Luca Platania kertoi Makuja.fi-sivustolle, että suomalainen ja perinteinen italialainen pizza eroavat toisistaan, ja italialaiset saattavat ihmetellä etenkin suomalaisten suosikkitäytteitä.

"Mielestäni se on erikoista"

Platania kertoo havainneensa, että kansainväliseen suosioon nousseessa italialaisessa herkussa – pizzassa – eri maiden kulttuurierot näkyvät hyvin. Italialaiseen silmään suomalaisessa pizzassa saattavat pistää etenkin täytteet, joita Italiassa ei ole tapana käyttää.

– Minä rakastan suomalaista ruokaa, enkä missään nimessä sano, että suomalainen ruoka ei olisi hyvää. Jos me kuitenkin puhumme pizzasta, niin Suomessa pizzan päälle lisätään monia aineksia, jotka eivät italialaisten mielestä kuulu pizzaan, Platania toteaa.

– Mielestäni se on erikoista, kun pizzan päälle pistetään esimerkiksi ananasta, Platania ihmettelee.

Yksi syy siihen, että pizzataiteilija ihmettelee nimenomaan ananasta pizzan täytteenä on se, että saatavilla on niin paljon muitakin raaka-aineita, joita ei tarvitsisi lisätä ruokaan säilykepurkista.

– Itse en muutenkaan tykkää tölkissä säilötyistä tuotteista, vaan tuorevihanneksista, Platania jatkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja