Suomalaisten suosikkitäytettä ihmetellään: "Ei italialaisten mielestä kuulu pizzaan"
Italiasta Suomeen muuttanut pizzataiteilija kertoi Makuja.fi-sivustolle ihmetelleensä alkuun sitä, millaisilla täytteillä suomalaiset syövät pizzansa.
Vastikään uuden ravintolan, Pizzariumin, Kluuvin kauppakeskukseen Helsinkiin perustanut italialainen Luca Platania kertoi Makuja.fi-sivustolle, että suomalainen ja perinteinen italialainen pizza eroavat toisistaan, ja italialaiset saattavat ihmetellä etenkin suomalaisten suosikkitäytteitä.
"Mielestäni se on erikoista"
Platania kertoo havainneensa, että kansainväliseen suosioon nousseessa italialaisessa herkussa – pizzassa – eri maiden kulttuurierot näkyvät hyvin. Italialaiseen silmään suomalaisessa pizzassa saattavat pistää etenkin täytteet, joita Italiassa ei ole tapana käyttää.
– Minä rakastan suomalaista ruokaa, enkä missään nimessä sano, että suomalainen ruoka ei olisi hyvää. Jos me kuitenkin puhumme pizzasta, niin Suomessa pizzan päälle lisätään monia aineksia, jotka eivät italialaisten mielestä kuulu pizzaan, Platania toteaa.
– Mielestäni se on erikoista, kun pizzan päälle pistetään esimerkiksi ananasta, Platania ihmettelee.
Yksi syy siihen, että pizzataiteilija ihmettelee nimenomaan ananasta pizzan täytteenä on se, että saatavilla on niin paljon muitakin raaka-aineita, joita ei tarvitsisi lisätä ruokaan säilykepurkista.
– Itse en muutenkaan tykkää tölkissä säilötyistä tuotteista, vaan tuorevihanneksista, Platania jatkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan