Asiantuntija ihmettelee suomalaisten miesten outoa pizzamieltymystä: "Erikoinen juttu"

shutterstock_230684635
Suomalaiset pitävät tunnetusti pizzoista, joissa on lihaa. Shutterstock

Suomalaisten tilaamat pizzat sisältävät usein lihaa, ja parhaimmillaan samaan pizzaan saatetaan valita lihaisia täytteitä kinkusta jauhelihaan ja kebab-lihasta pepperoniin. Italialainen pizzataiteilija ihmettelee tätä tapaa.

Pizzarium-ravintolan Helsinkiin vaimonsa kanssa perustanut pizzataiteilija Luca Platania kertoo huomanneensa, että etenkin suomalaiset miehet ovat erityisen mieltyneitä lihaisiin pizzoihin. Italialainen pizzataiteilija pitää suomalaisten lihamieltymystä erikoisena ilmiönä.

– Se on vähän erikoinen juttu, Platania ihmettelee.

– Pizza voi olla hyvää myös kahdella tai kolmella aineksella, eikä pizzaan tarvitse laittaa lihaa, Platania toteaa.

Kasvispizzakin voi olla uskomaton makuelämys

Pizzataiteilija uskoo, että suomalaisetkin voivat oppia arvostamaan myös pizzoja, joissa ei välttämättä ole lihaa lainkaan. Esimakua tästä Platania on jo saanut työnsä kautta Suomessa.

– Minun täytyy sanoa että viimeiset kolme vuotta olleet minulle ja vaimolleni Sallalle todella iso yllätys. Moni asiakas, joka alussa vaati lihaa ja sanoi, että lihaa on pakko olla pizzassa, tulee kuitenkin vielä tänäkin päivänä syömään meidän pizzojamme, Platania kertoo.

– Jos pizzaan laittaa kikherneitä, niin lopputuloksessa on varmaan enemmän proteiineja kuin jos pizzassa olisi kikherneiden sijaan lihaa, Platania huomauttaa.

Pizzataiteilija suosittelee maistamaan erityisesti sellaisia makuyhdistelmiä, joita on suosittu italialaisessa keittiössä jo vuosikausia. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, ettei pizzassa ole lainkaan lihaa.

– Suosittelen kokeilemaan jotain Italiasta tulevaa klassista yhdistelmää kuten kirsikkatomaattien, buffalomozzarellan ja basilikan yhdistelmää, Platania kertoo.

– Italiassa miehet syövät myös esimerkiksi kesäkurpitsa- ja mozzarellapizzaa, Platania kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!