Savonlinnasta löytyy kenties maailman pienin olutpuoti – sisään vain yksi asiakas kerrallaan

mustanvirranpanimo1
Savonlinnassa panimotuotteita voi nauttia kauniissa maisemissa. Mustan Virran Panimo

Uusi alkoholilainsäädäntö loi Suomeen kenties maailman pienimmän olutpuodin. Savonlinnassa myydään nyt olutta vanhan Citroenin takaluukusta. 

Olavinlinnan läheisyydessä sijaitsevaa panimomyymälää voidaan tituleerata kenties maailman pienimmäksi ja eriskummallisimmaksi olutmyymäläksi. Tätä jo lähes nähtävyydeksi muodostunutta myymälää pyörittää Mustan Virran Panimon yrittäjä ja toimitusjohtaja Petteri Vänttinen, joka kertoo myymälän kirjavista vaiheista blogissaan.

Myynti tapahtuu alle 0,5 metrin levyisessä tilassa

Jo kolmatta kesää auki oleva Panimobaari sai idean oluiden ulosmyymiseen asiakkailta, jotka olisivat mielellään ostaneet olutta kotiin tuliaisiksi. Heti huhtikuussa 2018 Vänttinen päätti laittaa lupahakemuksen alkoholin vähittäismyynnistä menemään, mutta myymälän ja baarin virkaa toimittanut vanha Citroen-pakettiauto tuotti haasteita.

Alkoholin jälleenmyynti ei ollut sallittua ulkotiloissa eikä luukusta, joten yrittäjän täytyi rakentaa pakettiauton takaosaan myymälätila, jonne asiakkaat nousevat sisään ja maksavat tuotteet. Asiointi tapahtuu 40 cm x 35 cm -kokoisessa myymälätilassa.

Nauttimiseen ja myyntiin eri säännöt

Pienen väännön jälkeen lupa heltisi lopulta. Aivan yksiselittäistä toiminta ei kuitenkaan ole.

– Nyt siis lain noudattaminen johtaa Panimobaarissamme siihen, että jos asiakas haluaa juoda olutta Panimobaarimme anniskelualueella hän voi ostaa oluen mukaansa myyntiluukusta huoletta ja nautiskella oluensa anniskelualueella, Vänttinen kertoo.

Jos sama asiakas ihastuu ostamaansa olueen ja haluaa ostaa sitä kotiin viemisiksi, täytyy hänen nousta auton sisään hoitamaan ostotoimenpiteet.

Lain mukaan kotiin ostettuja juomia ei saa kuitenkaan nauttia baarin anniskelualueella tai sen välittömässä läheisyydessä. 

***

6:25

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja