Pienpanimo- ja erikoisolutkulttuuri on levinnyt muutamassa vuodesaa kaupungeista maakuntiin. Tämä tarkoittaa sitä, että yhä useampi suomalainen suosii olutvalinnassaan ennen kaikkea laatua ja makua.
VIDEO: Tiesitkö, että myös hävikkileivästä voi valmistaa olutta?
Suomalaisten kiinnostus pienpanimo- ja erikoisoluisiin on kasvanut hurjasti viime vuosien aikana. Kolmen viime vuoden aikana ilmiö on levinnyt suurten kaupunkien ja kasvukeskusten kautta kohti pienempiä paikkakuntia, selviää K-ruokakauppojen myyntidatasta.
Pilsien ja ale-oluiden jälkeen kuluttajien kiinnostus on herännyt myös erikoisempia vaihtoehtoja, kuten sour-oluita kohtaan.
– Kuluttajien halu suosia laatua sekä kokeilla eri makuja on yksi keskeinen tekijä Suomessa tapahtuneessa juomakulttuurin muutoksessa. Tällainen kehitys ei koske pelkästään alkoholia, sillä maun ja laadun korostumisen voi nähdä myös muissa tuotteissa, kuten kahvissa ja teessä, K-ryhmän osto- ja myyntijohtaja Aki Erkkilä kertoo.
Suomalaisinnovaatiosta ensi kesän hittijuoma? – ”tässä oluessa ei ole käytetty banaania vain vähän, vaan merkittäviä määriä”
