Makaronilaatikon joukkoon voi ujuttaa helposti aimo annoksen kasviksia, ihan huomaamatta.
Kuten aiemmin tällä viikolla kerroimme, kesäkurpitsa on monipuolinen raaka-aine, joka sopii monenlaisiin ruokiin. Kesäkurpitsaa rakastava ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto vinkkaa, että kasvista voi ujuttaa moneen tuttuun ruokaan. Satu päätti itse testata kasvismakaronilaatikkoa ja jakoi heinäkuussa 2021 loihtimastaan ruoasta kuvan Instagram-tililleen. Pian kaikki halusivat saada reseptin ylistettyyn makaronilaatikkoon.
– En ole tainnut saada mistään reseptistä koskaan aiemmin yhtä paljon toiveita! Syynä oli jättimäinen kesäkurpitsa, jonka ujutin makaronilaatikkoon ilman että perheen alaikäiset kesäkupitsakriitikot huomasivat yhtään mitään, Satu kirjoittaa blogissaan.
"Uppoaa kastikkeeseen ilman todistusaineistoa"
Satu raastoi kasvimaaltaan nappaaman jättimäisen kesäkurpitsapötkylän itse maustamansa tomaattikastikkeen sekaan.
– (Se) uppoaa kastikkeeseen ilman todistusaineistoa. Raastan kesäkurpitsan karkeaksi raasteeksi ja kuullotan sitä ensin sipulin kanssa. Määrällä ei ole niin väliä. Jos sinulla ei ole kesäkurpitsaa aivan yhtä paljon kuin tässä ohjeessa, ei huolta. Toisaalta kesäkurpitsaa voi hyvin olla hiukan enemmänkin, tähän se katoaa.
