Kasvismakaronilaatikko – Sadun makaronilaatikko uppoaa lapsillekin
Julkaistu
Kasvismakaronilaatikko, joka maistuu myös lapsille! Ruokakirjoittaja ja -toimittaja Satu Koiviston makaronilaatikkoon ujutetaan kokonainen kesäkurpitsa makoisan tomaattikastikkeen joukkoon. Kokeile ja ylläty!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 isoa sipulia
- 1 jättikesäkurpitsa (noin 600 g, ei ole tarkkaa)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
- n. 2 dl vettä tomaattipurkkien huuhtelemiseen
- 1 1/2 dl kuivattuja punaisia linssejä
- 15 salvian lehteä
- 2 rkl kapriksia
- 1 tl suolaa
- 400 g makaronia
- öljyä vuoan voitelemiseen
- 2 dl raastettua juustoa (esim. vanha gouda, gruyère)
Valmistusohje
Kasvismakaronilaatikko valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja raasta kesäkurpitsa kuorineen karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää jeera ja paista minuutti koko ajan sekoitellen. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes se muuttuu raukeaksi. Lisää kesäkurpitsaraaste ja nosta hiukan lämpöä. Paista, kunnes kesäkurpitsa alkaa tarrautua kiinni kattilan pohjaan, noin vartti.
- Lisää paseerattu tomaatti kattilaan. Huuhtele molemmat purkit vedellä ja lisää vesi kattilaan.
- Huuhtele punaiset linssit ja lisää kattilaan. Hienonna salvianlehdet ja lisää kattilaan. Lisää vielä kaprikset ja suola.
- Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike paksuuntunut.
- Voitele uunivuoka ja kaada makaronit vuokaan (29 x 24 cm). Sekoita kastike tasaisesti makaroneihin ja varmista, että makaronit ovat kastikepinnan alla. Jos näin ei ole, lisää tilkka vettä.
- Lisää pinnalle juustoraaste.
- Paista kasvismakaronilaatikoa 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto muuttuu kauniin ruskeaksi, noin puoli tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti