Mainos

Kasvismakaronilaatikko – Sadun makaronilaatikko uppoaa lapsillekin

Kasvismakaronilaatikko, joka maistuu myös lapsille! Ruokakirjoittaja ja -toimittaja Satu Koiviston makaronilaatikkoon ujutetaan kokonainen kesäkurpitsa makoisan tomaattikastikkeen joukkoon. Kokeile ja ylläty!

Ainekset

  • 2 isoa sipulia
  • 1 jättikesäkurpitsa (noin 600 g, ei ole tarkkaa)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
  • n. 2 dl vettä tomaattipurkkien huuhtelemiseen
  • 1 1/2 dl kuivattuja punaisia linssejä
  • 15 salvian lehteä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tl suolaa
  • 400 g makaronia
  • öljyä vuoan voitelemiseen
  • 2 dl raastettua juustoa (esim. vanha gouda, gruyère)

Valmistusohje

Kasvismakaronilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja raasta kesäkurpitsa kuorineen karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää jeera ja paista minuutti koko ajan sekoitellen. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes se muuttuu raukeaksi. Lisää kesäkurpitsaraaste ja nosta hiukan lämpöä. Paista, kunnes kesäkurpitsa alkaa tarrautua kiinni kattilan pohjaan, noin vartti.
  3.  Lisää paseerattu tomaatti kattilaan. Huuhtele molemmat purkit vedellä ja lisää vesi kattilaan.
  4. Huuhtele punaiset linssit ja lisää kattilaan. Hienonna salvianlehdet ja lisää kattilaan. Lisää vielä kaprikset ja suola.
  5. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike paksuuntunut.
  6. Voitele uunivuoka ja kaada makaronit vuokaan (29 x 24 cm). Sekoita kastike tasaisesti makaroneihin ja varmista, että makaronit ovat kastikepinnan alla. Jos näin ei ole, lisää tilkka vettä.
  7. Lisää pinnalle juustoraaste.
  8. Paista kasvismakaronilaatikoa 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto muuttuu kauniin ruskeaksi, noin puoli tuntia.



Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja