Satu lisäsi yhden ainesosan omenapiirakkaan ja hittihän siitä tuli: "Järkyttävän hyvää!"

Näin teet taivaallisen hyvää omenahilloa helposti 0:43 Näin teet taivaallisen hyvää omenahilloa helposti
KATSO MYÖS: Näin teet taivaallisen hyvää omenahilloa helposti!

Tämä omenapiirakka on ollut jättihitti jo muutaman vuoden ajan.

Syksy on omenaherkkujen kulta-aikaa! Vinkkasimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla muun muassa täydellisen omenahillon ohjeen.

– Kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän hyvää! Tuli syötyä kerralla koko annos pannarin kanssa, omenahillo-ohjeen tehnyt Kati Jaakonen kertoi.

Takuuvarma herkkuklassikko omenoista on tietysti myös omenapiirakka. Oletko sinä jo testannut hitiksi noussutta somenapiirakkaa?

Tässä on parhaan omenapiirakan salaisuus

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan elokuussa 2019 omenapiirakkareseptin, joka keräsi valtavan somesuosion. Mehevä omenapiirakka on monen sitä testanneen mielestä vaatimattomasti maailman parasta.

Mutta mikä Sadun omenapiirakasta tekee sitten niin erityisen hyvää? Vastaus löytyy ainesosalistalta. Tavallisten vehnäjauhojen lisäksi piirakkapohjaan käytetään nimittäin mantelijauhoja.

Sadun omenapiirakkaa ei kannata missään nimessä ylikypsentää, vaan paistaa sitä mieluummin aavistuksen liian vähän aikaa. Näin varmistaa piirakan mehevän koostumuksen. 

– Muistelin, kuinka eräs entinen työkaverini aina ylisti mantelijauhojen mukanaan tuomaa mehevyyttä leivonnaiseen kuin leivonnaiseen, ja niin päätin korvata vehnäjauhoista osan niillä. Uunista tuli ulos uskomaton herkku. Piirakan pohja oli ennennäkemättömän mehevä, jopa karamellisoitunut, ja se viimeinen murunen, jota kukaan ei ikinä tohdi ottaa, säilyi mehevänä seuraavaan aamuun, Satu kertoi MTV Uutisille muutama vuosi sitten.

Kotileipurit ovat kuvailleet Sadun omenapiirakka suorastaan "järkyttävän hyväksi". Testasimme itsekin muutama vuosi sitten Sadun somenapiirakaksi nimetyn omenapiirakan ja vaikutuimme. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.