Sata vuotta myynnissä olleen makeisen myynti hurjassa kasvussa: "Ilmiö on merkittävä"

marmealdi vihreät kuulat
Marmeladikuulia on ollut myynnissä jo yli sadan vuoden ajan. Fazer

Yli sata vuotta myynnissä olleiden Vihreiden kuulien suosio ei rajoitu enää vain jouluun, vaan marmeladeista on tullut yhä enemmän ympärivuotinen herkku. 

Vihreä kuula -marmeladit esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1908 Päärynäkuulat nimellä, ja kuulat ovatkin kuuluneet suomalaisten joulupöytiin jo yli sadan vuoden ajan. 

Tiesitkö? Fazerin Lappeenrannan tehtaalla syntyy joka jouluksi noin 17 miljoonaa kuulaa.

Vihreiden kuulien pitkästä historiasta huolimatta viimeisen vuoden aikana suomalaisiin on iskenyt todellinen kuulabuumi. Fazerin antamien tietojen mukaan vuositasolla Vihreiden kuulien myynti nousi viime vuonna 9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

– Ilmiö on merkittävä, kun ottaa huomioon, että marmeladit ovat olleet hyvin tasaisen suosion tuote ja myynnissä yli 100 vuotta, Fazer Makeisten kaupallisten yksiköiden toimitusjohtaja Tom Lindblad kertoo.

Vihreät kuulat kuuluvat myös pääsiäispöytään

Nyt näyttää kuitenkin vahvasti siltä, että Vihreiden kuulien suosio ei rajoitu ainoastaan jouluun ja joululeivonnaisiin, vaan kuulia on nähty niin runebergintortuissa kuin laskiaispullien täytteenäkin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Saattaa siis hyvinkin olla, että marmeladeja tullaan näkemään myöhemmin keväällä myös pääsiäisherkkujen raaka-aineena.

– Marmeladikuulat kuuluvat monen suomalaisen pääsiäispöytään, joten nyt jännityksellä odotamme, mitä hauskaa niistä seuraavaksi keksitään, Lindblad lisää.

***

0:23

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja