Sari keksi nerokkaat ja huikean hienot pikkuleivät, joita koko Suomi nyt leipoo: "Aivan täydellisiä!" – tässä niiden resepti
Sarin ylioppilaslakkipikkuleivät valmistuvat yllättävänkin yksinkertaisesti, vaikka vaativatkin aikaa ja pientä näpertelyä.
Kajaanilaisen Sari Juntusen ylioppilaslakkipikkuleivät ihastuttavat kotileipureita, ja resepti leviää kevään juhlien kynnyksellä sosiaalisessa mediassa. Sari julkaisi pikkuleipien reseptin alun perin Täykkäri-leivontablogissaan vuonna 2015.
Katso resepti: Ylioppilaslakki-pikkuleivät
– Olin aiemmin törmännyt pikkuleipiin, jotka dipataan tummaan suklaaseen ja niiden pitäisi näyttää ylioppilaslakilta. Minusta ne eivät näyttäneet, joten rupesin miettimään, miten kekseistä saisi enemmän lakin näköisiä, Sari kertoo.
Sari keksi yhdistää pikkuleivissä tummaa ja vaaleaa taikinaa. Eriväriset keksit kiinnitetään yhteen suklaalla ja ylempi pikkuleipä dipataan valkosuklaasen. Lyyraksi asetellaan pehmeä kultahelmi.
– Alapuoliskoon käytetään kaakaotaikinaa, joka kaulitaan hieman pidemmäksi. Vaikka valkosuklaa ei levity ihan tasaisesti hatun pintaan, niin se ei haittaa. Eihän oikea lakkikaan ole tasainen.
– Onhan tämä pientä nysväämistä ja menee hulluna aikaa, Sari nauraa.
Tee valmiiksi pakkaseen
Ylioppilaslakkipikkuleivät voi kuitenkin tehdä etukäteen valmiiksi pakastimeen juhlia odottamaan. Sari itse leipoo juhlia varten aina ennakkoon.
– Kun ulkona on huono ilma, on hyvää aikaa leipoa sisällä. Minulla on kolme lasta ja tänä vuonna järjestän vielä kuopuksen ylioppilasjuhlat.
Sari on aina rakastanut leipomista ja on tullut tunnetuksi erityisesti upeista piparkakkutaloistaan.
Vuonna 2014 Sari nappasi itselleen Myllyn Parhaan järjestämässä kilpailussa Piparinleivonnan suomenmestaruuden. Samana vuonna hän perusti myös leivontaan keskittyvän Täykkäri-bloginsa.
– Sanoin tyttärelleni, että pitäisikö perustaa blogi. Hän sanoi että joo, ja hetkeä myöhemmin hän olikin tehnyt sen minulle nettiin ja sanoin, että ala tuosta tekemään.
Pikkuleipien lisäksi Sari leipoo mielellään esimerkiksi täytekakkuja.
Ylioppilaslakkipikkuleivät ovat nousseet suureen suosioon esimerkiksi Facebookin Kotiruokaryhmässä, jossa eräs kotileipuri laittoi kuvan leipomistaan kekseistä. Reseptin hän oli napannut Sarin blogista.
– Aivan täydellisiä! Ryhmässä hehkutetaan.
Katso resepti: Ylioppilaslakkipikkuleivät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan