Sari keksi nerokkaat ja huikean hienot pikkuleivät, joita koko Suomi nyt leipoo: "Aivan täydellisiä!" – tässä niiden resepti

1:58 Sarin ylioppilaslakkipikkuleivät – näin leivot upeat keksit ylioppilasjuhliin

Sarin ylioppilaslakkipikkuleivät valmistuvat yllättävänkin yksinkertaisesti, vaikka vaativatkin aikaa ja pientä näpertelyä.

Kajaanilaisen Sari Juntusen ylioppilaslakkipikkuleivät ihastuttavat kotileipureita, ja resepti leviää kevään juhlien kynnyksellä sosiaalisessa mediassa. Sari julkaisi pikkuleipien reseptin alun perin Täykkäri-leivontablogissaan vuonna 2015.

 – Olin aiemmin törmännyt pikkuleipiin, jotka dipataan tummaan suklaaseen ja niiden pitäisi näyttää ylioppilaslakilta. Minusta ne eivät näyttäneet, joten rupesin miettimään, miten kekseistä saisi enemmän lakin näköisiä, Sari kertoo.

Sari keksi yhdistää pikkuleivissä tummaa ja vaaleaa taikinaa. Eriväriset keksit kiinnitetään yhteen suklaalla ja ylempi pikkuleipä dipataan valkosuklaasen. Lyyraksi asetellaan pehmeä kultahelmi.

– Alapuoliskoon käytetään kaakaotaikinaa, joka kaulitaan hieman pidemmäksi. Vaikka valkosuklaa ei levity ihan tasaisesti hatun pintaan, niin se ei haittaa. Eihän oikea lakkikaan ole tasainen. 

– Onhan tämä pientä nysväämistä ja menee hulluna aikaa, Sari nauraa.

Tee valmiiksi pakkaseen

​​​​​​​

Ylioppilaslakkipikkuleivät voi kuitenkin tehdä etukäteen valmiiksi pakastimeen juhlia odottamaan. Sari itse leipoo juhlia varten aina ennakkoon.

– Kun ulkona on huono ilma, on hyvää aikaa leipoa sisällä. Minulla on kolme lasta ja tänä vuonna järjestän vielä kuopuksen ylioppilasjuhlat. 

Sari on aina rakastanut leipomista ja on tullut tunnetuksi erityisesti upeista piparkakkutaloistaan.

Vuonna 2014 Sari nappasi itselleen Myllyn Parhaan järjestämässä kilpailussa Piparinleivonnan suomenmestaruuden. Samana vuonna hän perusti myös leivontaan keskittyvän Täykkäri-bloginsa. 

– Sanoin tyttärelleni, että pitäisikö perustaa blogi. Hän sanoi että joo, ja hetkeä myöhemmin hän olikin tehnyt sen minulle nettiin ja sanoin, että ala tuosta tekemään. 

Pikkuleipien lisäksi Sari leipoo mielellään esimerkiksi täytekakkuja. 

Ylioppilaslakkipikkuleivät ovat nousseet suureen suosioon esimerkiksi Facebookin Kotiruokaryhmässä, jossa eräs kotileipuri laittoi kuvan leipomistaan kekseistä. Reseptin hän oli napannut Sarin blogista. 

– Aivan täydellisiä! Ryhmässä hehkutetaan. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja