Santerin nokkelaa niksiä on testattava – kokki hehkuttaa majoneesikikkaa: "Harva ehkä tietää"

santerimunakas
Kuvassa taustalla valkosipulimajoneesimunakas. Edessä oikealla kokki Santeri Vuosara ja vasemmalla Poppamiehen perustaja Marko Suksi. Tommi Salama

Kokki Santeri Vuosara kehitteli vappubrunssia silmällä pitäen maukkaan munakkaan, joka valmistuu hieman yllättävällä tavalla.

Kun Poppamiehen perustaja ja nykyinen tuotekehityspäällikkö Marko Suksi pyysi kokki Santeri Vuosaraa loihtimaan muutamat vappureseptit, oli Santerille alusta asti selvää reseptien pääraaka-aine.

– Päätin lähteä hommaan niin sanotusti muna edellä, Santeri vitsailee.

Kananmuna on aihe, josta kokki on halunnut jo pitkään tehdä reseptiikkaa uudella twistillä. Lopulta Santeri keksi yhdistää kaksi lempiraaka-ainettaan: kananmunan ja majoneesin.

– Aika moni kokki, ainakin minä, on elänyt pitkiäkin päiviä keittiössä leivällä ja majoneesilla. Näin yrittäjänä melkein aina työpäivän valmistelut alkavat joko porkkanoiden kuorimisella tai sitten majoneesin teolla.

Tiesitkö? Majoneesia voi käyttää myös paistamiseen

Santeri haluaakin nostaa esiin majoneesin monipuolisuuden ruoanlaitossa.  

– Harva ehkä tietää, mitä kaikkea majoneesilla voi tehdä. Majoneesissa paistettu pihvi taisi tuossa taannoin olla pieni somehitti.

Niinpä Santeri kehitteli oman tuplavalkosipulimajoneesimunakkaan. Sen voi valmistaa joko klassisen omeletin tapaan tai helpommin yhdellä pannulla frittatan tyyliin.

– Majoneesissa kypsäksi paistetut perunat ja munakastaikinassa mukana oleva majoneesi ovat tässä se juttu.

Santerin tuplavalkosipulimajoneesimunakas

Santerin resepti on kehitelty alun perin Poppamiehelle

Ainekset:

 • 2–3 perunaa
 • 1–2 rkl valkosipulimajoneesia
 • suolaa
 • 5–6 kananmunaa
 • 3–4 rkl valkosipulimajoneesia

Valmistus:

Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi. Lämmitä paistinpannu ja lisää siihen majoneesia sekä perunasiivut. Paistele perunasiivuja kohtalaisella lämmöllä. Sekoita säännöllisesti jotta ne kypsyvät tasaisesti. Mausta ripauksella suolaa.

Riko kananmunat pieneen kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon majoneesi sekä ripaus suolaa. Vatkaa rakenne tasaiseksi.

Jos haluat valmistaa klassisen omeletin, ota kypsät perunat odottamaan lautaselle. Lisää pannuun hieman majoneesia sekä munakasmassa. Sekoita muutaman kerran ja anna munakkaan sitten hyytyä. Lisää paistetut perunat juurija juuri hyytyneen munakkaan päälle, sen toiselle puolikkaalle, ja taita munakas keskeltä kaksin kerroin, samalla liuttaen se pannulta lautaselle.

Helpompi versio valmistuu kun sekoitat munakasmassan pannulla kypsien perunoiden joukkoon, ja annat hyytyä hetken. Loppu kypsennys tapahtuu helposti uunissa grillivastuksen alla.

Testaa myös Kimin espanjalainen munakas:

1:59


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja