Kokki Santeri Vuosara kehitteli vappubrunssia silmällä pitäen maukkaan munakkaan, joka valmistuu hieman yllättävällä tavalla.
Kun Poppamiehen perustaja ja nykyinen tuotekehityspäällikkö Marko Suksi pyysi kokki Santeri Vuosaraa loihtimaan muutamat vappureseptit, oli Santerille alusta asti selvää reseptien pääraaka-aine.
– Päätin lähteä hommaan niin sanotusti muna edellä, Santeri vitsailee.
Kananmuna on aihe, josta kokki on halunnut jo pitkään tehdä reseptiikkaa uudella twistillä. Lopulta Santeri keksi yhdistää kaksi lempiraaka-ainettaan: kananmunan ja majoneesin.
– Aika moni kokki, ainakin minä, on elänyt pitkiäkin päiviä keittiössä leivällä ja majoneesilla. Näin yrittäjänä melkein aina työpäivän valmistelut alkavat joko porkkanoiden kuorimisella tai sitten majoneesin teolla.
Tiesitkö? Majoneesia voi käyttää myös paistamiseen
Santeri haluaakin nostaa esiin majoneesin monipuolisuuden ruoanlaitossa.
– Harva ehkä tietää, mitä kaikkea majoneesilla voi tehdä. Majoneesissa paistettu pihvi taisi tuossa taannoin olla pieni somehitti.
Niinpä Santeri kehitteli oman tuplavalkosipulimajoneesimunakkaan. Sen voi valmistaa joko klassisen omeletin tapaan tai helpommin yhdellä pannulla frittatan tyyliin.
– Majoneesissa kypsäksi paistetut perunat ja munakastaikinassa mukana oleva majoneesi ovat tässä se juttu.