Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Santerin nokkelaa niksiä on testattava – kokki hehkuttaa majoneesikikkaa: "Harva ehkä tietää"

Kuvassa  taustalla valkosipulimajoneesimunakas. Edessä oikealla kokki Santeri Vuosara ja vasemmalla Poppamiehen perustaja Marko Suksi.
Kuvassa taustalla valkosipulimajoneesimunakas. Edessä oikealla kokki Santeri Vuosara ja vasemmalla Poppamiehen perustaja Marko Suksi. Tommi Salama
Julkaistu 29.04.2021 16:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Santeri Vuosara kehitteli vappubrunssia silmällä pitäen maukkaan munakkaan, joka valmistuu hieman yllättävällä tavalla.

Kun Poppamiehen perustaja ja nykyinen tuotekehityspäällikkö Marko Suksi pyysi kokki Santeri Vuosaraa loihtimaan muutamat vappureseptit, oli Santerille alusta asti selvää reseptien pääraaka-aine.

– Päätin lähteä hommaan niin sanotusti muna edellä, Santeri vitsailee.

Kananmuna on aihe, josta kokki on halunnut jo pitkään tehdä reseptiikkaa uudella twistillä. Lopulta Santeri keksi yhdistää kaksi lempiraaka-ainettaan: kananmunan ja majoneesin.

– Aika moni kokki, ainakin minä, on elänyt pitkiäkin päiviä keittiössä leivällä ja majoneesilla. Näin yrittäjänä melkein aina työpäivän valmistelut alkavat joko porkkanoiden kuorimisella tai sitten majoneesin teolla.

Tiesitkö? Majoneesia voi käyttää myös paistamiseen

Santeri haluaakin nostaa esiin majoneesin monipuolisuuden ruoanlaitossa.  

– Harva ehkä tietää, mitä kaikkea majoneesilla voi tehdä. Majoneesissa paistettu pihvi taisi tuossa taannoin olla pieni somehitti.

Niinpä Santeri kehitteli oman tuplavalkosipulimajoneesimunakkaan. Sen voi valmistaa joko klassisen omeletin tapaan tai helpommin yhdellä pannulla frittatan tyyliin.

– Majoneesissa kypsäksi paistetut perunat ja munakastaikinassa mukana oleva majoneesi ovat tässä se juttu.

Santerin tuplavalkosipulimajoneesimunakas

perunamunakasTommi Salama

Santerin resepti on kehitelty alun perin Poppamiehelle. 

Ainekset:

  • 2–3 perunaa
  • 1–2 rkl valkosipulimajoneesia
  • suolaa
  • 5–6 kananmunaa
  • 3–4 rkl valkosipulimajoneesia

Valmistus:

Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi. Lämmitä paistinpannu ja lisää siihen majoneesia sekä perunasiivut. Paistele perunasiivuja kohtalaisella lämmöllä. Sekoita säännöllisesti jotta ne kypsyvät tasaisesti. Mausta ripauksella suolaa.

Riko kananmunat pieneen kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon majoneesi sekä ripaus suolaa. Vatkaa rakenne tasaiseksi.

Jos haluat valmistaa klassisen omeletin, ota kypsät perunat odottamaan lautaselle. Lisää pannuun hieman majoneesia sekä munakasmassa. Sekoita muutaman kerran ja anna munakkaan sitten hyytyä. Lisää paistetut perunat juurija juuri hyytyneen munakkaan päälle, sen toiselle puolikkaalle, ja taita munakas keskeltä kaksin kerroin, samalla liuttaen se pannulta lautaselle.

Helpompi versio valmistuu kun sekoitat munakasmassan pannulla kypsien perunoiden joukkoon, ja annat hyytyä hetken. Loppu kypsennys tapahtuu helposti uunissa grillivastuksen alla.

Lue myös: "Olet säilyttänyt kananmunia aivan väärin" – kanafarmari kertoo, mitä munille pitäisi tehdä heti kotona 

Testaa myös Kimin espanjalainen munakas:

1:59Legendaarisen helsinkiläisravintolan munakasta ylistetään – et ikinä arvaa, mistä se tehdään

Lisää aiheesta:

MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Olisitko arvannut? Tämä keittiökaapin tuttu ainesosa on yllättäen avain täydelliseen munakokkeliinYksi ainesosa, joka tekee munakokkelista täydellisen mehevää – oletko jo kokeillut?Järisyttävän hyvä majoneesi, jota söisi vaikka sellaisenaan – "lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi"10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakas
RuokaKananmunaRuoanlaittoVappuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • ma17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • ma11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • ma07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa