Samaa tuotetta halvemmalla kilohinnalla – tällä valinnalla voit säästää ruokakaupassa

Juustohylly
Juuston kilohintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Lehtikuva

Jo pienillä valinnoilla voi säästää suuren summan päivittäisistä ostoksista. Vaikka jotkut tarjoukset saattavatkin kuulostaa erittäin hyviltä, yhteen asiaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Valmiit juustoviipaleet ovat käteviä käyttää, mutta niiden hinta voi olla lähes nelinkertainen vastaavaan palajuustoon verrattuna. Makuja.fi vertasi juustojen hintojen jakautumista viipalejuustojen ja palajuustojen välillä.

Pakkaus saattaa hämätä

Kuulostaako edamjuustoviipalepaketin hinta 1,99 halvalta? Vaikka pakkaus voi näyttää suurelta, sisällön paino ei välttämättä vastaa sitä. Pakkauskokoon suhteessa tuotteen hintaan kannattaakin kiinnittää huomiota.

Esimerkki:

Noin kaksi euroa maksava Valion Edam Ohuen ohut -juustoviipalepaketin paino on vain 130 grammaa, joten kilohinta nousee yli 15 euroon. Ostamalla vastaavaa edamjuustoa palana voit säästää kilohinnassa viitisen euroa, tai merkistä riippuen jopa yli 10 euroa!

Käytännössä samalla hinnalla saat kilon vastaavaa palajuustoa tai kaksi 130 gramman rasiaa viipalejuustoa. Jos taloudessa kuluu kilo juustoa kuukaudessa, säästö voi olla tätä esimerkkiä käyttäen vuositasolla jo yli 100 euroa.

Juustohyllystä löytyy myös poikkeuksia

Pienet ja kevyet viipalejuustopakkaukset voivat usein olla kalleimpia vaihtoehtoja juustohyllyssä. Aina näin ei kuitenkaan ole, vaan joittenkin juustojen kohdalla viipaleet voivat olla palajuustoa edullisempi vaihtoehto. Ole siis tarkkana!

Esimerkki:

Arlan 150 gramman rasia Eva 17% -juustoviipaleita maksaa noin 1,50 euroa, jolloin kilohinnaksi tulee noin kymmenen euroa. Vastaava puolen kilon juustopala on kilohinnaltaan taas noin 11,60 euroa. Tässä esimerkissä säästö voi olla vuositasolla ja kilon kuukausikulutuksella noin 20 euroa, kun valitsee viipalejuuston.

Juustoissa on toki eroja ja monet pitävät viipalejuustoista enemmän. Säästämistä ajatellen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota pakkauskokoon ja kilohintaan.

Juustojen hintoina on käytetty viitteellisiä S-ryhmän ja Keskon ruokaverkkokauppojen tämänhetkisiä myyntihintoja. Hinnat voivat vaihdella kauppojen välillä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!