Salakavalia kaloripommeja! 6 ruoka-ainetta, jotka eivät ole yhtä terveellisiä kuin luulit

0:37 Näppärä vinkki kiivin kuorimiseen – ilman veistä

Monet terveellisinä pidetyt ruoat ja raaka-aineet saattavat sisältää enemmän kaloreita kuin ehkä uskoitkaan. Seuraavien välipalojen kanssa kannattaakin olla todella tarkkana!  

Näin kiivi kuoritaan ilman veistä! Katso vinkki videolta. 

Vakuutusyhtiö Budget Direct on listannut ylös kuusi tyypillisesti terveellisenä pidettyä ruokaa, joiden määriin kannattaa kaikesta terveellisyydestä huolimatta kiinnittää huomiota. Viattoman tuntuisesta välipalasta saattaa nimittäin helposti kertyä jopa kolmasosa päivän kaloritarpeesta. 

Pähkinät ja kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät ja pähkinät ovat todella suosittuja välipaloja, sillä ne kulkevat mukana lähes missä vain. Vaikka pähkinöistä saadaan runsaasti proteiinia ja hyvä rasvoja, 150 gramman pussi hedelmä-pähkinäsekoitusta voi sisältää jopa 700 kilokaloria.

Polttaaksesi annoksesta saadun kalorimäärän, 70 kiloa painavan naisen tulisi tehdä kolmen tunnin pituinen kävelylenkki.

Rusinat

Rusinat, aivan kuten muutkin kuivatut hedelmät, ovat hyvin sokeripitoisia. Rypäleet kannattaakin syödä mieluummin tuoreena, sillä 100 gramman annos rusinoita sisältää noin 310 kilokaloria, kun tuoreissa rusinoissa energiaa on vain noin 70. Rusinoista saamasi kalorimäärä kuluu vaikkapa tunnin siivoussessiolla.

Hummus

Kikherneistä ja valkosipulista rakentuva hummus on nostanut viime vuosina suosiotaan. Vaikka hummus mielletään terveelliseksi vaihtoehdoksi monille kastikkeille ja levitteille, aivan kaloritonta se ei kuitenkaan ole. Sadan gramman annos hummusta sisältää raaka-aineista riippuen noin 150–200 kilokaloria, joka kuluu vaikkapa puolen tunnin uintireissulla.

Riisikakut

Monet fitness-kisaajat ja laihduttajat vannovat riisikakkujen nimeen, mutta nämä leivän korvikkeena tunnetut hiilihydraattipitoiset riisikakut sisältävät hyvin vähän ravintoaineita, kuten proteiinia. Riisikakut ovat korkean glykeemisen indeksin tuotteita, joka tarkoittaa sitä, että niiden syöminen aiheuttaa verensokeripiikin sen sijaan, että ne tarjoaisivat pitkäkestoista energiaa.

Sadan gramman annos riisikakkuja sisältää noin 390 kilokaloria, jonka kuluttaminen vaatii 40 minuutin juoksulenkin.

Chia-siemenet

Smoothieisiin ja tuorepuuroihin käytettävät chia-siemenet ovat täynnä hyviä rasvahappoja, proteiinia, rautaa, kalsiumia ja kuitua. Chia-siemenet ovat hyviä aivojen ja sydämen toiminnalle, mutta niiden määrää ruokavaliossa kannattaa tarkkailla. Pienessä 30 gramman annoksessa kaloreita on noin 120.

Myslipatukat

Vaikka monia myslipatukoita markkinoidaan terveellisinä vaihtoehtoina, aina ne eivät sitä ole. Myslipatukkapakkausten ainesosaluettelot kannattaa siis lukea tarkkaan, sillä ne saavat kätkeä sisäänsä runsaastikin lisättyä sokeria, mutta hyvin vähän kuituja.

Lähde: News.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja