Mainos

Sama salaatti, yli 400 kilokalorin ero! Nämä ainesosat tekevät salaatistasi melkoisen kaloripommin

Salaatti mielletään usein terveelliseksi ateriavaihtoehdoksi, mutta pienillä valinnoilla on loppupeleissä todella suuri merkitys, kuinka terveelliseksi salaattiateriasi oikein muodostuu.

Australialainen ravitsemusterapeutti Paula Norris jakoi Instagram-tilillään silmiä avaavan kuvan kahdesta identtisen näköisestä salaatista, joiden ravintosisällöt eroavat kuitenkin huomattavasti toisistaan. Toinen salaatti sisältää 535 kilokaloria, kun toisessa kaloreita on lähes kaksinkertainen määrän.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Enemmän kasviksia, vähemmän juustoa

Mutta mistä ero oikein johtuu?

Kuvatekstissä Norris selittää, että kastikevallinnalla, salaattiin lisätyillä viljatuotteilla ja kasvisten määrällä on suuri merkitys salaatin ravintosisältöön juustosta puhumattakaan. Kevyenä pitämäsi salaatti saattaa siis todellisuudessa sisältää energiaa raskaan lämpimän aterian verran.

Jos haluat välttyä piilokaloreilta, Norris suosittelee vaihtamaan raskaan salaatinkastikkeen vinegrettiin, kiinnittämään huomiota juuston määrään ja kasaamaan lautaselle enemmän kasviksia, vähemmän viljatuotteita.

Norris on jakanut sivuillaan myös muita samankaltaisia kuvia, joilla hän haluaa havainnollistaa sitä, kuinka suuri merkitys pienillä päivittäisillä valinnoilla oikein on. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Terveellisyydestään huolimatta avokado on energiapitoinen kasvis, joten sitä ei kannata syödä suuria määriä joka aterialla. Myös lihan rasvapitoisuudella on suuri merkitys kokonaisenergiamäärään. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja