Näiden mehevien sämpylöiden salaisuus piilee perunoissa.
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK tiedotti helmikuussa, että Suomessa vietetään valtakunnallista perunan teemaviikkoa 14.–20.2.2022. MTK:n mukaan peruna on edullinen keittiön moniottelija, joka miedon makuisena taipuu monenlaiseen kokkailuun.
Tiesitkö, että pottuja voi hyödyntää myös leipätaikinassa? Suositut perunarieskat ovat ainakin varmasti monelle tuttu juttu. Perunoita voi lisätä kuitenkin myös esimeriksi sämpylätaikinaan.
– Peruna sitoo kosteutta säilyttäen sämpylöiden ja leipien tuoreuden ja hyvän maun pidempään. Kiireinen kokki nappaa perunavalmisteen mukaansa pakasteesta esikäsiteltynä, MTK:n tiedotteessa vinkataan.
Pehmeä perunasämpylä on burgerihitti
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin jo viime vuonna perunasämpylätrendistä. Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari kertoi uskovansa pehmeän burgerisämpylän nousuun.
– Kyllä seuraava hitti on tuo perunasämpylä, joka saapuu vihdoin Suomeen. Sitä on odotettu, Suikkari sanoo.
Burgereissa perunasämpylän nimi on ehkä hieman harjaanjohtava, sillä sämpylän pääraaka-aine ei suinkaan ole peruna, eikä se maistu perunalta. Perunaa kuitenkin lisätään taikinaan tuomaan kuohkeutta.
