0:38

Salaattikin voi pilata laihdutuskuurin! Vaihda nämä yllättävän kaloripitoiset täytteet kevyempiin vaihtoehtoihin

Moni mieltää salaatin terveelliseksi ruoaksi, mutta jotkut ainesosat voivat nostaa kevyen lounaasi kalorimäärät hetkessä pilviin. Jos haluat pitää ateriasi kalori- ja rasvamäärät kurissa, seuraavat ainesosat kannattaa jättää salaatin ulkopuolelle.

VIDEO: Poimi talteen näppärä vinkki, jonka avulla salaatti säilyy tuoreena pidempään.

Vaihda seuraavat ainesosat kevyempiin vaihtoehtoihin. 

1) Kermaiset kastikkeet

Useimmat kermaiset kastikkeet ovat varsinaisia energia- ja rasvapommeja! Lisäämällä salaattiisi kermaista kastiketta, saatat tulla muuttaneeksi terveellisen salaattiateriasi vastaamaan ravintosisällöltään pikaruoka-annosta.

Rakenteeltaan kermainen, mutta huomattavasti kevyempi salaatinkastike syntyy balsamicosta ja runsaasti hyviä rasvoja sisältävästä avokadosta.

2) Vähärasvaiset kastikkeet

Vaikka vähärasvaisen tai rasvattoman kastikkeen lisääminen salaattiin saattaa tuntua terveelliseltä vaihtoehdolta, myös näissä kastikkeissa on omat huonot puolensa. Kun kastikkeesta poistetaan rasva, se korvataan yleensä jollain muulla ainesosalla, kuten sokerilla. Sokeri on puolestaan liitetty moniin kroonisiin sairauksiin ja aineenvaihdunnan ongelmiin.

Asiantuntijat suosittelevat käyttämään kastikkeena esimerkiksi sitruunan, oliiviöljyn ja tuoreiden yrttien seosta. Myös itse tehtyjen kastikkeiden määrien kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana.

3) ”Salaatit”

Salaatti on hyvin joustava termi, eikä tämä termi pakkauksessa läheskään aina kerro siitä, että tuote olisi terveellinen. Monet salaatti-nimellä myytävät tuotteet kannattaa nimittäin jättää syömättä, jos tavoitteenasi on karsia ruokavaliostasi kaloreita ja rasvaa. Näitä ovat muun muassa majoneesipohjaiset salaatit, kuten coleslaw, tai erilaiset pastasalaatit, jotka eivät ole vihanneksia nähneetkään.

4) Kuorrutetut pähkinät

Vaikka pähkinät sisältävät runsaasti ravintoaineita ja hyviä rasvoja, pähkinät tulee valita viisaasti. Kuorrutetut pähkinät voivat sisältää hyvinkin paljonkin rasvaa, sokeria ja suolaa. Valitse siis salaattiisi mieluummin maustamattomia pähkinöitä. Jos kaipaat pähkinöihin lisää makua, voit paahtaa niitä kevyesti kuivalla pannulla ennen käyttöä.

5) Pekoni

Vaikka pekoni antaa salaattiin mukavan rapeaa ja suolaista makua, prosessoitu pekoni on kuitenkin loppupeleissä melko rasvainen ja suolainen lihatuote. Pekonia huomattavasti parempi vaihtoehto on lisätä salaattiin runsaasti proteiinia sisältävää kananmunaa.

6) Maissi, peruna ja pasta

Hiilihydraattien karsiminen on yksi helpoimmista tavoista karsia salaatin kalorimäärää. Vaihtamalla maissin ja perunan erivärisiin vihanneksiin, saat runsaasti ravintoaineita pienemmällä kalorimäärällä. Kun vaihdat lisäksi pastan esimerkiksi kvinoaan, teet palveluksen verensokerillesi.

7) Paistetut lisukkeet

Paahdettu sipuli tai krutongit saattavat tuntua viattomilta täytteiltä, mutta näistä pienistä lisukkeista kertyy kuin huomaamatta ylimääräistä rasvaa ja kaloreita. Jos haluat salaattiisi rouskuvaa rakennetta, lisää ateriaasi näiden tuotteiden sijaan mieluummin raakoja vihanneksia.

Lähde: Yahoo 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja