S-ryhmän ilmoitus pelästytti suosikkituotteiden fanit – näin tutuille tuotteille käy

uus etukuva lager
S-ryhmä ilmoitti, että Rainbow-tuotemerkki lopetetaan, mutta tilalle tulee Coop-tuotemerkki. S-ryhmä

S-ryhmän valikoimasta katoaa kokonainen tuotemerkki, mutta tutut tuotteet siirtyvät toisen tuotemerkin alle.

S-ryhmä ilmoitti marraskuun puolivälissä, että suomalaisille tuttu Rainbow-merkki lopetetaan.

Rainbow'n tilalle tulee yhteispohjoismainen Coop-niminen tuotesarja, joka tulee kattamaan Rainbow'n tavoin yli 1 500 tuotetta. 

Samankaltaisia omia tuotemerkkejä on myös K-ryhmällä (Pirkka ja Euro Shopper) sekä Lidlillä, jossa kaupan omat merkit ovat isossa roolissa (vuonna 2022 valikoimasta noin 75 prosenttia on oman merkin tuotteita).

Moni on ilmaissut sosiaalisessa mediassa huolensa siitä, mitä omalle suosikkituotteelleen Rainbow-merkin alta tulee tapahtumaan muutoksen myötä.

Esimerkiksi Turussa sijaitseva Itäharjun Prisma on koettanut rauhoitella ihmisiä TikTokissa osoittamalla, että tutut suosikkituotteet löytyvät valikoimasta myös jatkossa.

Näin tuotteet muuttuvat

S-ryhmän omista merkeistä vastaava johtaja Nina Paavilainen kertoo, että huoli siitä, että Rainbow-merkin käytön loppuessa tuotevalikoima kapenisi, edullisten tuotteiden osuus vähenisi tai tuontituotteiden osuus kasvaisi, on turha. 

Tuomme jatkuvasti uutuustuotteita oma merkki -sarjoihimme ja tuotteita poistuu ainoastaan siinä vaiheessa, jos tuotteelle ei yksinkertaisesti ole enää menekkiä. Menevimmät tutut tuotteet säilyvät siis myös Coop-tuotesarjan myötä takuuvarmasti valikoimissa, ja tuttu tuotelaatu ja makuprofiili säilyy, Paavilainen kertoo sähköpostitse.

Kymmenen suosituinta Rainbow-tuotetta, myydyt kappaleet (YTD 2023): 

  1. Lagerolut
  2. Riisipiirakka
  3. Voicroissant
  4. Tonnikalapala öljyssä
  5. Banaanijogurtti
  6. Vaniljarahka
  7. Mansikkajogurtti
  8. Mango-appelsiinijogurtti
  9. Kinkku-juustocroissant
  10. Mozzarellajuustoraaste

(Listauksessa ei ole mukana hevi-tuotteet.)

Paavilaisen mukaan uudistuksen myötä Rainbow-tuotteisiin on tulossa korvaavia, laatu-hintasuhteeltaan mainioita Coop-tuotteita.

Katso myös: Lotta löysi varastosta kaupan mainoslehtisen vuodelta 2003 – sisältö löi ällikällä

Lotta löysi varastosta K-kaupan mainoksen vuodelta 2003 – sisältö löi ällikällä 0:25
Evijärveläinen Lotta löysi varastostaan Kokkola-lehden vuodelta 2003. Lehdessä on mukana myös ruokakaupan mainos, jossa esillä olevat elintarvikkeiden hinnat kuulostavat suorastaan uskomattoman edullisilta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!