Helsingissä avautui ennennäkemätön supermarket

Etnisen ruoan supermarket aukeaa Stockmannin entisiin tiloihin 9:34 Etnisen ruoan supermarket aukeaa Stockmannin entisiin tiloihin
KATSO VIDEO: Tällainen etnisen ruoan supermarket aukeaa Stockmannin entisiin tiloihin.

Jättimäinen etninen kauppa valtaa entisen Food Market Herkun tilat Itä-Helsingissä. 

Kauppakeskus Itiksessä avautuu lauantaina 4.11. ennennäkemätön supermarket. Stockmannin alakerrassa, entisen Food Market Herkun 2000 neliön tiloissa, myydään jatkossa Alanya Marketin etnisiä tuotteita. 

Alanya Marketilla on ollut jo vuosia viereisellä Puhoksen ostarilla suosittu myymälä, mutta nyt kauppa on saanut hulppeat tilat kauppakeskuksesta. Kauppias Emin Gurmucin mukaan etninen myymälä kutsuttiin tiloihin Itis-kauppakeskuksen edustajien toimesta.

– Käytiin katsomassa tiloja ja nämä olivat mielettömät. Nyt meillä on isommat tilat, parempi valikoima ja uusi konsepti, Gurmuc totesi päivää ennen avajaisia Huomenta Suomen lähetyksessä.

"Kyllä tämä taitaa olla uniikki tilanne"

Kuinka poikkeuksellista tämän kokoisen etnisen ruokakaupan avautuminen Suomessa sitten on? Suomalaisen kaupan analyytikkona Ada Insights Oy:ssa työskentelevä Arhi Kivilahti kuvailee tilannetta ainutlaatuiseksi. 

– Kyllä tämä taitaa olla uniikki tilanne. On ehkä tullut enemmän etnisiä kauppoja, mutta iso osa niistä on pieniä ja ei ehkä näin siistejä. 

Kauppias Emin Gurmuc kertoo myymälässä olevan peräti 12 000 eri tuotetta.

Millaisia tuotteita uusi entinen supermarket oikein myy, ja miten turkkilainen kurkku eroaa suomalaisesta? Voiko etninen kauppa haastaa K- ja S-ryhmän? Katso videolta, miltä kaupassa näyttää!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat