S-ryhmä teki viinirypälerasioihin niin pienen muutoksen, ettet luultavasti edes huomannut sitä – vuositasolla valtava säästö

1:52 Säästä luontoa ja kukkaroasi itsetehdyllä biojätepussilla – katso videolta helpot ohjeet

Viinirypälerasioiden kansien vaihtaminen ohuisiin muovikalvoihin säästää vuodessa yli miljoonan muovikassillisen verran muovia, kertoo S-ryhmä tiedotteessaan.

Video: Katso näppärä ohje, jolla taittelet biojätepussin sanomalehdestä!

S-ryhmän ruokakauppojen myymien Rainbow-viinirypälerasioiden kansi on vaihdettu ohueen muovikalvoon. Vaikka yhdessä hedelmärasiassa käytetyn muovin määrää voi tuntua mitättömän pieneltä asialta, kasvaa pienistä muutoksista suuri virta.

Viinirypälerasioihin tehdyn muutoksen ansiosta muovia säästyy S-ryhmän mukaan vuodessa yli miljoonan muovikassillisen verran. Samaten Kotimaista-merkin jauhelihapakkauksen vaihtaminen ohuempaan muoviin säästää vuodessa lähes 80 tonnia muovia.

Muovin käyttöä hedelmä- ja vihannesosastoilla on vähennetty myös vähentämällä pakkausmateriaalin määrää ja korvaamalla muovia kartongilla. Pakkausten uudelleenkäyttöä edistetään etenkin logistiikassa, S-ryhmä kertoo.

Tarkoituksena järkevöittää muovin käyttöä

Pakkausuudistuksen tarkoituksena on tehdä pakkauksista paremmin kierrätettäviä sekä edistää kierrätettävien materiaalien käyttöä ja järkevöittää muovin käyttöä.

Elintarvikkeiden lisäksi muutoksia on tehty muissakin tuoteryhmissä. Esimerkiksi S-ryhmän omien merkkien pyykin- ja astianpesuaineiden pakkauksissa neitseellistä muovia on korvattu kierrätysmuovilla ja alusvaatteiden henkareita on vaihdettu kokonaan kierrätysmuovista valmistetuiksi.

Pakkausuudistusten taustalla on S-ryhmän muovilinjaus vuodelta 2018. S-ryhmän tavoitteena on, että sen kauppojen omien merkkien tuotepakkaukset ovat kierrätettäviä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Talouselämä.

Lähde: S-ryhmä

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja