S-ryhmä teki viinirypälerasioihin niin pienen muutoksen, ettet luultavasti edes huomannut sitä – vuositasolla valtava säästö

Säästä luontoa ja kukkaroasi itsetehdyllä biojätepussilla – katso videolta helpot ohjeet 1:52 Säästä luontoa ja kukkaroasi itsetehdyllä biojätepussilla – katso videolta helpot ohjeet

Viinirypälerasioiden kansien vaihtaminen ohuisiin muovikalvoihin säästää vuodessa yli miljoonan muovikassillisen verran muovia, kertoo S-ryhmä tiedotteessaan.

Video: Katso näppärä ohje, jolla taittelet biojätepussin sanomalehdestä!

S-ryhmän ruokakauppojen myymien Rainbow-viinirypälerasioiden kansi on vaihdettu ohueen muovikalvoon. Vaikka yhdessä hedelmärasiassa käytetyn muovin määrää voi tuntua mitättömän pieneltä asialta, kasvaa pienistä muutoksista suuri virta.

Viinirypälerasioihin tehdyn muutoksen ansiosta muovia säästyy S-ryhmän mukaan vuodessa yli miljoonan muovikassillisen verran. Samaten Kotimaista-merkin jauhelihapakkauksen vaihtaminen ohuempaan muoviin säästää vuodessa lähes 80 tonnia muovia.

Muovin käyttöä hedelmä- ja vihannesosastoilla on vähennetty myös vähentämällä pakkausmateriaalin määrää ja korvaamalla muovia kartongilla. Pakkausten uudelleenkäyttöä edistetään etenkin logistiikassa, S-ryhmä kertoo.

Tarkoituksena järkevöittää muovin käyttöä

Pakkausuudistuksen tarkoituksena on tehdä pakkauksista paremmin kierrätettäviä sekä edistää kierrätettävien materiaalien käyttöä ja järkevöittää muovin käyttöä.

Elintarvikkeiden lisäksi muutoksia on tehty muissakin tuoteryhmissä. Esimerkiksi S-ryhmän omien merkkien pyykin- ja astianpesuaineiden pakkauksissa neitseellistä muovia on korvattu kierrätysmuovilla ja alusvaatteiden henkareita on vaihdettu kokonaan kierrätysmuovista valmistetuiksi.

Pakkausuudistusten taustalla on S-ryhmän muovilinjaus vuodelta 2018. S-ryhmän tavoitteena on, että sen kauppojen omien merkkien tuotepakkaukset ovat kierrätettäviä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Talouselämä.

Lähde: S-ryhmä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.