S-ryhmä teki viinirypälerasioihin niin pienen muutoksen, ettet luultavasti edes huomannut sitä – vuositasolla valtava säästö
Viinirypälerasioiden kansien vaihtaminen ohuisiin muovikalvoihin säästää vuodessa yli miljoonan muovikassillisen verran muovia, kertoo S-ryhmä tiedotteessaan.
Video: Katso näppärä ohje, jolla taittelet biojätepussin sanomalehdestä!
S-ryhmän ruokakauppojen myymien Rainbow-viinirypälerasioiden kansi on vaihdettu ohueen muovikalvoon. Vaikka yhdessä hedelmärasiassa käytetyn muovin määrää voi tuntua mitättömän pieneltä asialta, kasvaa pienistä muutoksista suuri virta.
Viinirypälerasioihin tehdyn muutoksen ansiosta muovia säästyy S-ryhmän mukaan vuodessa yli miljoonan muovikassillisen verran. Samaten Kotimaista-merkin jauhelihapakkauksen vaihtaminen ohuempaan muoviin säästää vuodessa lähes 80 tonnia muovia.
Muovin käyttöä hedelmä- ja vihannesosastoilla on vähennetty myös vähentämällä pakkausmateriaalin määrää ja korvaamalla muovia kartongilla. Pakkausten uudelleenkäyttöä edistetään etenkin logistiikassa, S-ryhmä kertoo.
Tarkoituksena järkevöittää muovin käyttöä
Pakkausuudistuksen tarkoituksena on tehdä pakkauksista paremmin kierrätettäviä sekä edistää kierrätettävien materiaalien käyttöä ja järkevöittää muovin käyttöä.
Elintarvikkeiden lisäksi muutoksia on tehty muissakin tuoteryhmissä. Esimerkiksi S-ryhmän omien merkkien pyykin- ja astianpesuaineiden pakkauksissa neitseellistä muovia on korvattu kierrätysmuovilla ja alusvaatteiden henkareita on vaihdettu kokonaan kierrätysmuovista valmistetuiksi.
Pakkausuudistusten taustalla on S-ryhmän muovilinjaus vuodelta 2018. S-ryhmän tavoitteena on, että sen kauppojen omien merkkien tuotepakkaukset ovat kierrätettäviä vuoden 2022 loppuun mennessä.
Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Talouselämä.
Lähde: S-ryhmä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti