Vaikka muovipussien määrään on viime aikoina ryhdytty kiinnittämään yhä enemmän huomiota, hedelmä- ja vihannesosastolla muovi on edelleen vahvasti läsnä. Muoviin pakataan niin kurkkuja kuin paprikoita, mutta onko tästä oikeasti hyötyä?
Ravitsemusterapeutti ja Academy of Nutrition and Dietetics -organisaation tiedottaja Caroline West Passerrello vastasi Men's Health -sivustolla yleisimpiin vihanneskysymyksiin.
Videolla annetaan vinkkejä siihen, kuinka ruoan saa säilymään kauemmin. Artikkeli jatkuu videon alla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Pakkaukset voivat auttaa tuotteita säilymään
Vaikka pakkaukset saattavat joskus tuntua turhilta, niille on syynsä. Voimakkaasti vettä haihduttavat tuotteet, kuten kurkku tai salaatti, pakataan muoviin yksinkertaisesti siitä syystä, että ilman pakkausta ne nahistuisivat hyvinkin nopeasti. Pakkauksissa tuotteet säilyvät tuoreina ja myyntikelpoisina pidempään.
Pakkauksissa on myös se etu, että sen avulla ohutkuoriset tuotteet kestävät kuljetusta paremmin. Ilman pakkausta tuotteet saattaisivat mennä niin pahasti lommolle ja kolhuille, että ne jäisivät lopulta myymättä.

