Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalaiskemisti kertoo, miten popcornit pitäisi oikeasti valmistaa

Ruoanlaitto on kemiaa ja tämä pätee myös popcornien valmistamiseen.
Ruoanlaitto on kemiaa ja tämä pätee myös popcornien valmistamiseen. Shutterstock
Julkaistu 04.11.2024 17:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruotsalaiskemisti neuvoo parhaan tavan valmistaa poppareita.

Popcornit ovat klassinen naposteltava esimerkiksi elokuvissa. Kotioloissa poppareista saa myös valmistettua helposti täydellisiä, vinkkaa ruotsalainen kemisti.

Kemistin popcornkurssi

Göteborgin työväenopistossa voi osallistua yli kolmen tunnin popcornkurssille kemisti Martin Porsön johdolla. Kurssin ideana on opettaa, miten popcornit saa aina onnistumaan kattilassa jyvistä valmistettuna.

– Se on todella yksinkertaista, kunhan sen tekee oikein, Martin Porsö kertoo Expressen-uutissivustolle.

Kemistillä on parikin tärkeää vinkkiä valmistukseen liittyen.

Lue myös: HS: Finnkino kielsi yllättäen asiakkailta omat eväät – näin sitä valvotaan teattereissa

Viisi testijyvää kattilaan

Ensimmäiseksi kattilaan laitetaan kolme ruokalusikallista öljyä kuumenemaan. 

Öljyn joukkoon lisätään jo tässä vaiheessa viisi popcornjyvää sekä teelusikallinen popcornsuolaa. Liesi pidetään keskilämmöllä ja kattilan päälle asetetaan kansi.

Kun kaikki viisi popcornjyvää ovat poksahtaneet, on öljy tarpeeksi kuumaa, ja voit lisätä loput jyvät (1 desilitra) kattilaan.

– Jos kaikki jyvät lisättäisiin jo alussa, kestäisi pitkään ennen kuin öljy olisi tarpeeksi kuumaa.

Sitten kattilaa ravistetaan kansi päällä ja laitetaan takaisin liedelle odottamaan jyvien poksahtamista. Lopuksi kansi otetaan pois, jotta ylimääräinen kosteus irtoaa popcorneista.

Lue myös: Taffelin sipsipusseihin merkittävä muutos

Suola jo öljyn sekaan kattilaan

Tärkeää on myös muistaa lisätä suolaa jo öljyn sekaan kattilaan. 

Kemisti itse suosii niin sanottua popcornsuolaa, eli todella hienokiteistä suolaa. Sitä voi tehdä helposti itse jauhamalla hienoa merisuolaa morttelissa entistäkin hienommaksi. 

– Kun suolan lisää jo öljyyn, se kattaa kaikki popcornit paremmin.  

Katso myös video: Kaupan valmiit popparit Halpa vs. kallis -makutestissä

7:59Popcornien erot yllättivät makutestissä: "En tiedä, kehtaanko sanoa"Mikä poppareista on paras?

Lähde: Expressen

Lisää aiheesta:

Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Onko tässä paras tapa valmistaa kahvia? Testasimme ruotsalaisen kananmunakahvin: "Totaalinen yllätys"Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Huippukokin helppoa popcorntemppua on kokeiltava: Nerokas tapa valmistaa popparit, eivätkä ne pala!Täydellisten kattilapoppareiden salaisuus – näin saat voin levittymään tasaisesti popcorneihinÄlä sorru mikropoppareihin! Tässä paras tapa valmistaa täydelliset popcornit kotona
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:13
    Peruna

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?