Ruotsalainen klassikko: Tämä "herkku" vie krapulan mennessään
Ruotsalaisklassikko toast Pelle Janzon saa krapulan kaikkoamaan.
Keittiömestari Kari Aihinen suosittelee pitkäksi venähtäneen illan jälkeiseen aamuun toast Pelle Janzonia. Ruotsalaisen oopperalaulaja Per Janzonin mukaan nimetystä klassikkoleivästä tulee versio myös Aihisen uuden ravintolan, Rosterin valikoimaan.
Pelle Janzon -leivälle kasataan laadukasta carpacciolihaa, mätiä, punasipulia ja kananmunaa. Aihisen versioon kuuluu myös hollandaisekastike. Ruokajuomaksi Aihinen suosittelee kylmää olutta.
Herahtiko vesi kielelle?
4 annosta
4 viipaletta leipää
voita paistamiseen
4 ohutta viipaletta laadukasta häränfilettä (50 g/kpl)
4 rkl muikunmätiä
4 kananmunankeltuaista
1 punasipuli
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
1. Leikkaa leivistä reunat pois, sulata voinokare pannulla ja paahda leivät rapeiksi.
2. Valmista häränfileestä carpaccio
3. Asettele paahdetulle leivälle carpaccio-lihaa, kasaa päälle pyöreä keko muikunmätiä ja jätä keskelle kolo keltuaista varten.
4. Koristele punasipulisilpulla ja ruohosipulilla.
5. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
Tekeekö mieli grillilihaa? Katso Akseli Herlevin vinkit hyvän lihan valintaan!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan