Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalainen klassikko: Tämä "herkku" vie krapulan mennessään

Klassinen Pelle Janzon -leipä sisältää carpacciolihaa, muikunmätiä, punasipulia ja keltuaista.
Klassinen Pelle Janzon -leipä sisältää carpacciolihaa, muikunmätiä, punasipulia ja keltuaista.Shutterstock, kuvakaappaus: Instagram
Julkaistu 05.05.2016 08:02

MTV LIFESTYLE

Ruotsalaisklassikko toast Pelle Janzon saa krapulan kaikkoamaan.

Keittiömestari Kari Aihinen suosittelee pitkäksi venähtäneen illan jälkeiseen aamuun toast Pelle Janzonia. Ruotsalaisen oopperalaulaja Per Janzonin mukaan nimetystä klassikkoleivästä tulee versio myös Aihisen uuden ravintolan, Rosterin valikoimaan.

Pelle Janzon -leivälle kasataan laadukasta carpacciolihaa, mätiä, punasipulia ja kananmunaa. Aihisen versioon kuuluu myös hollandaisekastike. Ruokajuomaksi Aihinen suosittelee kylmää olutta.

Herahtiko vesi kielelle?

4 annosta

4 viipaletta leipää
voita paistamiseen
4 ohutta viipaletta laadukasta häränfilettä (50 g/kpl)
4 rkl muikunmätiä
4 kananmunankeltuaista
1 punasipuli
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

1. Leikkaa leivistä reunat pois, sulata voinokare pannulla ja paahda leivät rapeiksi.
2. Valmista häränfileestä carpaccio
3. Asettele paahdetulle leivälle carpaccio-lihaa, kasaa päälle pyöreä keko muikunmätiä ja jätä keskelle kolo keltuaista varten.
4. Koristele punasipulisilpulla ja ruohosipulilla.
5. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Tekeekö mieli grillilihaa? Katso Akseli Herlevin vinkit hyvän lihan valintaan!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Reuben Sandwich – jenkkien bistroklassikkoKokeile kesän herkullisinta lisuketta: Tämä on sinulle, jos rakastat pekoniaBroilerinfileet pöytään entistäkin nopeammin – helppo kikka takaa mehukkaan lopputuloksen SteaksandwichJapanilainen pihvi ja broccoli-sienipaistostaLeipä, joka kruunaa arki-illan – muistatko vielä tämän klassikkoherkun?
LeipäLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • 10.9.10:31
    Ruoka

    Hyviä uutisia ruisleivästä

  • 10.9.07:44
    Ruoka

    Voiko leipää syödä, jos haluaa laihtua?

  • 9.9.07:43
    Ruoka

    Tarkista tärkeä asia, kun ostat leipää – vaikuttaa terveyteesi

  • 4.9.07:42
    Ruoka

    Selkeä muutos suomalaisten leivänpäällisissä