Vähärasvainen sianliha voisi kiinnostaa kuluttajia, mutta tuote ei välttämättä tule koskaan myyntiin.
Useimmat terveellistä ruokavaliota noudattavat välttelevät pekonia, sillä tyydyttynyttä rasvaa sisältävä lihaisa herkku ei ole mikään terveellisin aamiaisvaihtoehto. Pannulla tirisevän pekonin tuoksua on kuitenkin monien vaikea vastustaa.
Mitä jos pekoni olisi kuitenkin terveellisempää, mutta silti yhtä uskomattoman hyvän makuista? Se voi olla jo pian mahdollista.
Kiinalaiset ja englantilaiset tutkijat kertovat nimittäin kehittäneenä geenimuunneltuja sikoja, joissa on 24 prosenttia vähemmän rasvaa kuin tavallisissa possuissa.
Tutkijat laittoivat sikoihin geenin, jonka avulla ne pystyvät säätelemään paremmin kehonsa lämpötilaa polttamalla rasvaa. Tavallisilla sioilla rasva nimittäin yleensä kertyy kehoon. Tutkimuksen mukaan eläimet, joilla geeni oli lisätty, olivat hoikempia ja niillä oli matalampi rasvaprosentti.
Tutkijat kertovat, että he ovat onnistuneet luomaan nyt 12 'vähärasvaista' sikaa.
Geenimuuntelu voi edistää sikojen hyvinvointia
Tutkimuksessa sikoihin lisättiin hiirten versio geenistä, jonka avulla eläin säätelee kehonsa lämpötilaa. Geeni löytyy suurimmalta osalta nisäkkäistä, mutta sioilla sitä ei ole.
