K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautalan ja huippukokki Matti Jämsenin visiona on tarjota asiakkaille entistä parempaa palvelua ja ruokaa. Ajatuksesta syntyi grocerant, eli ruokakaupan ja ravintolan symbioosi, jonka ensimmäinen osa aukee toukokuun ensimmäinen päivä Sesonki-ravintolan muodossa.
Video: Tältä moniin ruokakauppoihin levinnyt, tuoreista appelsiineista mehua puristava laite näyttää.
Ajatus grocerantista lähti liikkeelle Markku Hautalan ja Matti Jämsenin yhteisestä projektista, joka johti lopulta siihen, että miehet päättivät perustaa Järvenpään Citymarketin kylkeen pienen Sesonki-ravintolan.
– Miksi kaikkien huippuravintoloiden pitäisi olla Helsingin ydinkeskustassa? Mitä jos olisi olemassa ravintola, johon sinulla on varaa ja joka tekee asiat pieteetillä, mutta se löytyisikin Järvenpäästä? Hautala kyselee.
Ainutlaatuisen lounasta, illallista ja sunnuntaibrunssia tarjoavasta ravintolasta tekee sijaintinsa lisäksi myös se, että ravintolan raaka-aineet haetaan päivittäin kaupan puolelta, jolloin hävikkiä ei pääse syntymään. Myös kaupalle tulee vähemmän hävikkiä, kun ravintolassa voidaan käyttää hyväksi sellaiset tuotteet, jotka ovat jäämässä yli.
