Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokakaupan ja ravintolan yhdistävä konsepti avaa ovensa Järvenpäähän – ”jotain sellaista, mitä ei ole Suomessa ennen tehty”

2:08Näin kauppojen uutuus, tuoremehupuristin toimii
Julkaistu 27.04.2018 07:05

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautalan ja huippukokki Matti Jämsenin visiona on tarjota asiakkaille entistä parempaa palvelua ja ruokaa. Ajatuksesta syntyi grocerant, eli ruokakaupan ja ravintolan symbioosi, jonka ensimmäinen osa aukee toukokuun ensimmäinen päivä Sesonki-ravintolan muodossa. 

Video: Tältä moniin ruokakauppoihin levinnyt, tuoreista appelsiineista mehua puristava laite näyttää.

Ajatus grocerantista lähti liikkeelle Markku Hautalan ja Matti Jämsenin yhteisestä projektista, joka johti lopulta siihen, että miehet päättivät perustaa Järvenpään Citymarketin kylkeen pienen Sesonki-ravintolan.

– Miksi kaikkien huippuravintoloiden pitäisi olla Helsingin ydinkeskustassa? Mitä jos olisi olemassa ravintola, johon sinulla on varaa ja joka tekee asiat pieteetillä, mutta se löytyisikin Järvenpäästä? Hautala kyselee. 

Ainutlaatuisen lounasta, illallista ja sunnuntaibrunssia tarjoavasta ravintolasta tekee sijaintinsa lisäksi myös se, että ravintolan raaka-aineet haetaan päivittäin kaupan puolelta, jolloin hävikkiä ei pääse syntymään. Myös kaupalle tulee vähemmän hävikkiä, kun ravintolassa voidaan käyttää hyväksi sellaiset tuotteet, jotka ovat jäämässä yli.

sesonki
Sesonki-ravintolan sisustus akustiikkoineen on tarkkaan harkittu.MTV

Uuden konseptin ravintola on huippukokki Jämsenin ensimmäinen ravintola ja samalla pitkään mielissä kytenyt unelma. 

– Lokakuussa olin isossa operaatiossa ja maatessani sairaalasängyssä mietin, että jos unelmia ei heti toteuta, niitä ei tule ehkä koskaan toteuttaneeksi, Jämsen kertoo.

– Olen haaveillut ravintolasta, joka olisi hieman syrjässä, mutta sinne voisi tulla paljon ihmisiä ja se olisi hyvä ravintola.

Uudet konseptit halutaan pitää salassa

Kaikki ei kuitenkaan pääty toukokuun ensimmäisenä päivänä avattavaan ravintolaan, vaan tarkoituksena on muuttaa koko kauppa grocerant-ajatusta mielessä pitäen. 

Myös tämä ruokakauppojen uutuus on saanut alkunsa Hautalan aloitteesta: ”Päivän C-vitamiinit helposti ja nautittavalla tavalla” – ruokakauppojen uutuus kasvattaa suosiotaan

– Äitienpäivän jälkeen kauppaan tulee viiden viikon remontti ja lähdetaan rakentamaan jotain sellaista, mitä ei ole Suomessa ennen tehty, Hautala kertoo.

Kaupan yläkertaan rakennetaan muun muassa koekeittiö, jossa työntekijöitä ja asiakkaita opetetaan tekemään hyvää ruokaa.

Tämä on kuitenkin vain yksi visio tulevasta, sillä kaikki uusia konsepteja Hautala ei suostu vielä paljastamaan. Varmaa on kuitenkin se, että heinäkuussa pääsemme ihastelemaan jotain ennennäkemätöntä. 

Lisää aiheesta:

Akseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Ensin Michelin-ravintola muuttui "sushitehtaaksi", nyt Sasu Laukkosella on jälleen ässä hihassa – keksi nerokkaan lounastuotteen, jota "oikeastaan kukaan ei vielä tee"Keittiömestari kahden vaihtoehdon edessä: Helsinkiläisen huippuravintolan voi avata 6–9 asiakkaalle – tai sitten voi tehdä jotain täysin päinvastaistaPalkittu helsinkiläisravintola teki paluun – henkilökunnan poikkeuksellinen ratkaisu hämmensi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin: "Ihan käsittämätöntä""Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun Ainutlaatuisen konseptin takana oleva huippukokki ihmettelee: Miksi tällaisia ravintoloita ei ole Suomessa enemmän?
RuokakauppaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokakauppa
  • Eilen06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • 17.11.08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • 16.11.08:44
    Ruoka

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä

  • 13.11.16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • 12.11.06:44
    Ruoka

    Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"