0:29

Ruokafanaatikko väittää keksineensä pikaruokaketjun salaisuuden: Näin teet McDonald’sin suosittua kastiketta kotikeittiössä

Rakastatko sinäkin McDonald’sin Sweet & Sour -kastiketta? Jos näin on, meillä on sinulle hyviä uutisia! Erään ruokafanaatikon mukaan tämä herkullinen kastike syntyy nimittäin helposti myös kotikeittiössä.

Katso videolta, kuinka McDonald'sin ranskalaiset oikein synyvät. 

Pikaruokaketju McDonald's kuuluu niiden ravintoloiden joukkoon, joiden ruokia ja kastikkeita ihmiset pyrkivät jäljittelemään parhaansa mukaan. Facebookista löytyy jopa ryhmä nimeltä Homemade McDonald’s, jossa ryhmän kymmenet tuhannet jäsenet jakavat toisilleen omia ruokakokeilujaan.

Nyt eräs ryhmän jäsen Paul väittää keksineensa, kuinka nugeteille suunnattu Sweet & Sour -kastike on mahdollista valmistaa myös kotikeittiössä.  

Miehen mukaan tätä suosittua kastiketta jäljittelevä versio syntyy aprikoosihillosta, soijakastikkeesta, sinapista ja riisiviinietikasta. Tasaiseksi ajettu kastike kuumennetaan vielä lopuksi pannulla vesitilkan kanssa.

Ohjeen paljastaneen miehen mukaan tämän kastikkeen salaisuus piilee loppuvaiheessa kastikkeen joukkoon lisätystä salaisesta ainesosasta – tillikurkkujen liemestä. Osa ryhmän jäsenistä on ottanut reseptin kokeiluun ja arvostelleet sen maistuvan lähes samalta kuin pikaruokaketjun alkuperäinen tuote. 

Sweet & Sour -kastike

1 ¼ dl aprikoosihilloa
2 rkl glukoosisiirappia
5 tl riisiviinietikkaa
1 ½ tl maissijauhoa
½ tl soijaa
½ tl sinappia
¼ tl suolaa
1/8 tl valkosipulijauhetta
2 rkl vettä
2 rkl tillikurkkujen lientä

Lisää kaikki kastikkeen ainesosat tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Kaada seos pannuun ja kuumenna kastiketta keskilämmöllä. Lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista vettä.  Anna kastikkeen kiehua, kunnes se on paksuuntunut. Lisää lopuksi joukkoon kaksi ruokalusikallista etikka- tai tillikurkkujen lientä.  

Lähde: TheSun 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja