Tulinen ruoka ja vahva viini on asiantuntijan pahin mahdollinen makupari, kun puhutaan ruoan ja viinin yhdistämisestä.
VIDEO: Huomenta Suomessa keskusteltiin siitä, millaiset juomat maistuivat suomalaisille kesähelteillä.
Australialaisen viinikouluttaja Christine Rickettsin mukaan yksinkertaisin viinin ja ruoan yhdistämiseen liittyvä sääntö on hyvin helppo muistaa. Säännön mukaan valkoviinit sopivat parhaiten yhteen kevyempien ruokien, kuten vihannesten, kanan tai kalan kanssa. Punaviini kaipaa puolestaan kumppanikseen proteiinia, kuten punaista lihaa.
Vaikka makuasioista ei voi kiistellä, viiniasiantuntijan mukaan on olemassa tiettyjä riskejä, joita ei viinin ja ruoan yhdistämisen suhteen kannata ottaa.
"Tämä on pahin mahdollinen yhdistelmä"
Yksi tyypillisimmistä virheistä Rickettsin mukaan on ajatus siitä, että kaikki Sauvignon Blancs -rypäleestä valmistuvat viinit sopivat kaikkien ruokien kanssa. Vaikka jokin viini tai rypäle olisi suosittu, se ei suinkaan tarkoita sitä, että se olisi paras mahdollinen valinta aterialle.
– Kun valitset ruoalle oikein viinin, se korostaa sekä ruoan että viinin makua. Mutta yhtä lailla jotkut viinit voivat nostaa esiin ruokien pahimmat ominaisuudet ja päinvastoin.
LUE MYÖS:
