Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruoat ja viinit, joita ei kannata yhdistää – asiantuntijalta tyrmäys klassiselle makuparille: ”Pahin mahdollinen yhdistelmä”

8:10Mitä Suomi tankkasi kesällä?
Julkaistu 29.09.2018 16:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tulinen ruoka ja vahva viini on asiantuntijan pahin mahdollinen makupari, kun puhutaan ruoan ja viinin yhdistämisestä.

VIDEO: Huomenta Suomessa keskusteltiin siitä, millaiset juomat maistuivat suomalaisille kesähelteillä.

Australialaisen viinikouluttaja Christine Rickettsin mukaan yksinkertaisin viinin ja ruoan yhdistämiseen liittyvä sääntö on hyvin helppo muistaa. Säännön mukaan valkoviinit sopivat parhaiten yhteen kevyempien ruokien, kuten vihannesten, kanan tai kalan kanssa. Punaviini kaipaa puolestaan kumppanikseen proteiinia, kuten punaista lihaa.

Vaikka makuasioista ei voi kiistellä, viiniasiantuntijan mukaan on olemassa tiettyjä riskejä, joita ei viinin ja ruoan yhdistämisen suhteen kannata ottaa.

"Tämä on pahin mahdollinen yhdistelmä"

Yksi tyypillisimmistä virheistä Rickettsin mukaan on ajatus siitä, että kaikki Sauvignon Blancs -rypäleestä valmistuvat viinit sopivat kaikkien ruokien kanssa. Vaikka jokin viini tai rypäle olisi suosittu, se ei suinkaan tarkoita sitä, että se olisi paras mahdollinen valinta aterialle.

– Kun valitset ruoalle oikein viinin, se korostaa sekä ruoan että viinin makua. Mutta yhtä lailla jotkut viinit voivat nostaa esiin ruokien pahimmat ominaisuudet ja päinvastoin.

LUE MYÖS: 

Tässä ajassa avattu viinipullo tulisi juoda – vastaus on taatusti vähemmän kuin luulit!

Yksi esimerkki tästä löytyy Rickettsin mukaan tulisen ruoan ja viinin yhdistämisestä. Vaikka useat hedelmäiset punaviinit voivat toimia hyvin tulisten ruokien kanssa, asiantuntijan mukaan liian vahvat viinit saattavat korostaa ruoan tulisuutta liikaa. Tämä saattaa puolestaan johtaa suussasi melko polttavaan lopputulokseen.

– Tyypillinen virhe on yhdistää vahvoja punaviinejä tulisen ruoan kanssa. Tämä on pahin mahdollinen yhdistelmä.

Unohda klassinen hemmotteluyhdistelmä! 

Asiantuntijan mukaan myös samppanjan ja suklaan klassinen liitto on loppu peleissä varsin huono yhdistelmä. 

Rickettsin mukaan maitosuklaan makeus korostaa samppanjan happamia makuja luoden suuhusi ristiriitaisen makumaailman. 

samppanjaSamppanja ei välttämättä olekaan paras juoma suklaan kanssa nautittavaksi.Shutterstock

– Tumman suklaan kohdalla samppanja tuo esiin suklaan katkeruutta ja tekee mausta epämiellyttävän, asiantuntija toteaa. 

Valkosuklaa saattaa olla paras valinta niitä hetkiä varten, kun haluat ehdottomasti nauttia suklaata ja samppanjaa yhdessä. 

Lähde: news.com

Lisää aiheesta:

Yllättävä viini nousemassa suosioon SuomessaMoni pilaa suositun alkoholijuoman hölmöllä ratkaisulla: "On yleinen harhaluulo, että…"Itsestään selvä seikka voi pilata lempijuomasi maun hetkessä – ethän sorru tähän yleiseen mokaan gin tonicin valmistuksessa? Sommelier paljastaa lempiviininsä – toimii yhteen lähes kaikkien ruokien kanssa: "Ehdoton valinta"Viinimoka, johon sinäkin olet sortunut – ravintoloitsija kumoaa yleisen harhaluulon: ”Saatat yllättyä positiivisesti” Yksi suurimmista virheistä, jonka voit tehdä tarjoillessasi juustoja – voi pilata makuelämyksen hetkessä!
JuomatViinitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • pe11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • 9.10.12:02
    Ravintolat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 4.10.09:43
    Alkoholi

    Alkon hinnasto paljastaa, mitä Jallu, Koskenkorva ja muut juomat maksoivat vuonna 1993

  • 26.9.17:03
    Viinit

    Viini, joka trendaa nyt todella vahvasti – oletko maistanut?

  • 25.9.17:14
    Viinit

    Suomalaiset sortuvat yhteen virheeseen viiniostoksilla: "Olemme vähän Big Mac -kansaa"