Ruoat ja viinit, joita ei kannata yhdistää – asiantuntijalta tyrmäys klassiselle makuparille: ”Pahin mahdollinen yhdistelmä”

Mitä Suomi tankkasi kesällä? 8:10 Mitä Suomi tankkasi kesällä?

Tulinen ruoka ja vahva viini on asiantuntijan pahin mahdollinen makupari, kun puhutaan ruoan ja viinin yhdistämisestä.

VIDEO: Huomenta Suomessa keskusteltiin siitä, millaiset juomat maistuivat suomalaisille kesähelteillä.

Australialaisen viinikouluttaja Christine Rickettsin mukaan yksinkertaisin viinin ja ruoan yhdistämiseen liittyvä sääntö on hyvin helppo muistaa. Säännön mukaan valkoviinit sopivat parhaiten yhteen kevyempien ruokien, kuten vihannesten, kanan tai kalan kanssa. Punaviini kaipaa puolestaan kumppanikseen proteiinia, kuten punaista lihaa.

Vaikka makuasioista ei voi kiistellä, viiniasiantuntijan mukaan on olemassa tiettyjä riskejä, joita ei viinin ja ruoan yhdistämisen suhteen kannata ottaa.

"Tämä on pahin mahdollinen yhdistelmä"

Yksi tyypillisimmistä virheistä Rickettsin mukaan on ajatus siitä, että kaikki Sauvignon Blancs -rypäleestä valmistuvat viinit sopivat kaikkien ruokien kanssa. Vaikka jokin viini tai rypäle olisi suosittu, se ei suinkaan tarkoita sitä, että se olisi paras mahdollinen valinta aterialle.

– Kun valitset ruoalle oikein viinin, se korostaa sekä ruoan että viinin makua. Mutta yhtä lailla jotkut viinit voivat nostaa esiin ruokien pahimmat ominaisuudet ja päinvastoin.

Yksi esimerkki tästä löytyy Rickettsin mukaan tulisen ruoan ja viinin yhdistämisestä. Vaikka useat hedelmäiset punaviinit voivat toimia hyvin tulisten ruokien kanssa, asiantuntijan mukaan liian vahvat viinit saattavat korostaa ruoan tulisuutta liikaa. Tämä saattaa puolestaan johtaa suussasi melko polttavaan lopputulokseen.

– Tyypillinen virhe on yhdistää vahvoja punaviinejä tulisen ruoan kanssa. Tämä on pahin mahdollinen yhdistelmä.

Unohda klassinen hemmotteluyhdistelmä! 

Asiantuntijan mukaan myös samppanjan ja suklaan klassinen liitto on loppu peleissä varsin huono yhdistelmä. 

Rickettsin mukaan maitosuklaan makeus korostaa samppanjan happamia makuja luoden suuhusi ristiriitaisen makumaailman. 

– Tumman suklaan kohdalla samppanja tuo esiin suklaan katkeruutta ja tekee mausta epämiellyttävän, asiantuntija toteaa. 

Valkosuklaa saattaa olla paras valinta niitä hetkiä varten, kun haluat ehdottomasti nauttia suklaata ja samppanjaa yhdessä. 

Lähde: news.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!