Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruisleipä sai haastajan! Trendiherkku hurmasi suomalaiset – käyttö elintarviketeollisuudessa kasvoi 9 miljoonaa kiloa

Kauran käyttö elintarviketeollisuudessa kasvoi viime vuonna huimasti.
Kauran käyttö elintarviketeollisuudessa kasvoi viime vuonna huimasti. Shutterstock
Julkaistu 18.02.2017 09:33

MTV LIFESTYLE

Terveysominaisuuksistaan tunnettu kaura on valloittanut toden teolla Suomen markkinat. Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuoreen tilaston mukaan kauran käyttö elintarviketeollisuudessa on kasvanut rukiin tasolle. 

Vuonna 2016 kotimainen elintarviketeollisuus käytti kauraa 84 miljoonaa kiloa, mikä on yhdeksän miljoonaa kiloa edellisvuotta enemmän. Rukiin käyttö oli 89 miljoonaa kiloa.

Ohran elintarvikekäyttö vähäistä, kauran menestys kasvaa

Kotimainen teollisuus käytti vuonna 2016 kotimaista ja ulkomaista viljaa yhteensä 1 344 miljoonaa kiloa, mikä on 47 miljoonaa kiloa edellisvuotta vähemmän.

Kaurasta kaksi kolmasosaa käytetään rehuteollisuudessa ja yksi kolmasosa elintarviketeollisuudessa. Elintarviketeollisuus käytti kauraa 84 miljoonaa kiloa eli yhdeksän miljoonaa kiloa edellisvuotta enemmän.

Eniten teollisuudessa käytettiin ohraa, 517 miljoonaa kiloa, josta 200 miljoonaa kiloa kului rehujen valmistukseen. Ohran elintarvikekäyttö oli vähäistä, 11 miljoonaa kiloa, joka on vain kaksi prosenttia ohran teollisesta käytöstä.

Vehnän ja rukiin teollinen käyttö pysyi lähes ennallaan. Vehnää käytettiin vuonna 2016 elintarvikkeiden valmistukseen 240 miljoonaa kiloa ja rehujen valmistukseen 214 miljoonaa kiloa. Rukiista suurin osa käytettiin elintarviketeollisuudessa. Ruista käytettiin 89 miljoonaa kiloa, kaksi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. 

***

3:35Kaura-siemenleipä.

Lisää aiheesta:

Lihantuotanto kasvoi Suomessa viime vuonnaSuomalaiset syövät yhä vähemmän lihaaHernesadosta tulossa suurin sataan vuoteen Suomessa – viljojen sadonkorjuu loppusuorallaLuomutuotteiden myynti kasvanut yli 10 prosentilla vuodessa – luomumaitoa tuotetaan neljä kertaa enemmän kuin 2000-luvun alussaNäin Suomi söi vuonna 2018: Lihankulutus ei vähentynytkään – yksi erityinen hitti, jota suomalainen ahmi yli 25 kiloaSuomalaisten suosikkilihaa: Tämän tuotteen suosio erityisessä kasvussa
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • ke16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä