Suomalaisten suosikkilihaa: Tämän tuotteen suosio erityisessä kasvussa
Suomessa tuotettiin viime vuonna ennätysmäärä lihaa, kertoo Luonnonvarakeskus. Tuotanto nousi 404 miljoonaan kiloon, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.
Kasvussa oli erityisesti broilerinlihan tuotanto, joka nousi seitsemän prosenttia ja oli 125 miljoonaa kiloa. Sianlihan tuotanto laski prosentin ja oli 190 miljoonaa kiloa. Naudanlihan tuotanto kasvoi hiukan ja oli 87 miljoonaa kiloa. Huipputasosta jäädään selvästi, sillä 1980-luvun puolivälissä naudanlihan tuotanto oli noin 125 miljoonaa kiloa.
Kananmunien tuotanto kasvoi viidettä vuotta peräkkäin ja oli reilut 72 miljoonaa kiloa. Munista 63 prosenttia tuotetaan häkeissä, vajaa kolmannes lattiakanaloissa ja viisi prosenttia luomukanaloissa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka