Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisten suosikkilihaa: Tämän tuotteen suosio erityisessä kasvussa

Lehtikuva
Julkaistu 24.02.2017 14:21

MTV LIFESTYLE – STT

Suomessa tuotettiin viime vuonna ennätysmäärä lihaa, kertoo Luonnonvarakeskus. Tuotanto nousi 404 miljoonaan kiloon, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Kasvussa oli erityisesti broilerinlihan tuotanto, joka nousi seitsemän prosenttia ja oli 125 miljoonaa kiloa. Sianlihan tuotanto laski prosentin ja oli 190 miljoonaa kiloa. Naudanlihan tuotanto kasvoi hiukan ja oli 87 miljoonaa kiloa. Huipputasosta jäädään selvästi, sillä 1980-luvun puolivälissä naudanlihan tuotanto oli noin 125 miljoonaa kiloa.

Kananmunien tuotanto kasvoi viidettä vuotta peräkkäin ja oli reilut 72 miljoonaa kiloa. Munista 63 prosenttia tuotetaan häkeissä, vajaa kolmannes lattiakanaloissa ja viisi prosenttia luomukanaloissa.

***

0:31Herkullinen kanawokki

Lisää aiheesta:

Lihantuotanto kasvoi Suomessa viime vuonnaSuomalaiset syövät yhä vähemmän lihaaSuomessa syötiin viime vuonna aiempaa vähemmän sian- ja naudanlihaaKiinassa riehuva sikarutto nosti sianlihan hintaa maailmalla Kulutustottumukset muuttuvat: suomalaiset juovat vähemmän maitoa, siipikarja maistuu enemmänLampaanlihan tuotanto Suomessa jatkaa kasvuaan – kolmannes kulutetusta kotimaista
BroileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.10.10:44
    Eläintensuojelu

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa