Risteilymatkustajille tarjotaan nyt ötökkäruokaa: "Jotta ihmiset ihastuisivat tähän, pitää löytyä myös niitä, jotka sitä vihaavat"

future food menu
Karitsaa jauhomatojen kera, söisitkö? Viking Line

Laivamatkustajat pääsevät nauttimaan nyt mielipiteitä jakavasta ruoasta.

Suomi on Euroopan ensimmäisiä maita, joka on hyväksynyt hyönteisten myynnin ruoaksi. Hyönteisruoka onkin puhuttanut Suomessa viime aikoina paljon, ja monet ravintolat ovat osoittaneet kiinnostuksensa tätä uutta raaka-ainetta kohtaan. Nyt hyönteisruoka on levinnyt myös laivoille, kun Viking Line tuo hyönteismenun kevääksi laivoilleen.

Viking Linen Suomen markkinayksikön markkinointijohtaja Kaj Takolanderin mukaan Viking Line ei tuputa hyönteisruokaa, mutta haluaa tarjota sen syömiseen ainutlaatuisen mahdollisuuden.

"Mitään brändiä ei voi rakastaa, jos sitä ei inhota"

Ruoka on meille keskeinen asia, ja Takolanderin mukaan sana laatu ja luonnollisuus kulkevat usein käsi kädessä; makkara on hyvää, kun se on puristettu luonnonsuoleen. Suolen syöminen on meille luonnollista, toisin kuin hyönteisten. 

– Harvemmin mietitään, mistä kananmuna tulee ja mitä se oikein on. Me vain syömme sitä, ja se on ihan ok, puhumattakaan katkaravuista, simpukoista, ostereista ja etanoista. Mutta kun puhutaan hyönteisistä, siinä tulee vedenjakaja. Osa on innoissaan, osa on taas että yök, mies kertoo.

Takolanderin mukaan hyönteisruoka puhuttaa ja jakaa voimakkaasti mielipiteitä, mikä on ainoastaan hyvä asia.

– Mitään brändiä ei voi rakastaa, jos sitä ei inhota. Jotta ihmiset ihastuisivat tähän, pitää löytyä myös niitä, jotka sitä vihaavat, Takolander toteaa. 

Ruotsin kokkimaajoukkueen Anders Karlssonin suunnittelema kolmen ruokalajin hyönteismenu on tarjolla Viking Linen laivoilla 5.4.–31.5.2018.

***

7:00

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja