Risteilymatkustajille tarjotaan nyt ötökkäruokaa: "Jotta ihmiset ihastuisivat tähän, pitää löytyä myös niitä, jotka sitä vihaavat"
Laivamatkustajat pääsevät nauttimaan nyt mielipiteitä jakavasta ruoasta.
Suomi on Euroopan ensimmäisiä maita, joka on hyväksynyt hyönteisten myynnin ruoaksi. Hyönteisruoka onkin puhuttanut Suomessa viime aikoina paljon, ja monet ravintolat ovat osoittaneet kiinnostuksensa tätä uutta raaka-ainetta kohtaan. Nyt hyönteisruoka on levinnyt myös laivoille, kun Viking Line tuo hyönteismenun kevääksi laivoilleen.
Viking Linen Suomen markkinayksikön markkinointijohtaja Kaj Takolanderin mukaan Viking Line ei tuputa hyönteisruokaa, mutta haluaa tarjota sen syömiseen ainutlaatuisen mahdollisuuden.
"Mitään brändiä ei voi rakastaa, jos sitä ei inhota"
Ruoka on meille keskeinen asia, ja Takolanderin mukaan sana laatu ja luonnollisuus kulkevat usein käsi kädessä; makkara on hyvää, kun se on puristettu luonnonsuoleen. Suolen syöminen on meille luonnollista, toisin kuin hyönteisten.
– Harvemmin mietitään, mistä kananmuna tulee ja mitä se oikein on. Me vain syömme sitä, ja se on ihan ok, puhumattakaan katkaravuista, simpukoista, ostereista ja etanoista. Mutta kun puhutaan hyönteisistä, siinä tulee vedenjakaja. Osa on innoissaan, osa on taas että yök, mies kertoo.
Takolanderin mukaan hyönteisruoka puhuttaa ja jakaa voimakkaasti mielipiteitä, mikä on ainoastaan hyvä asia.
– Mitään brändiä ei voi rakastaa, jos sitä ei inhota. Jotta ihmiset ihastuisivat tähän, pitää löytyä myös niitä, jotka sitä vihaavat, Takolander toteaa.
Ruotsin kokkimaajoukkueen Anders Karlssonin suunnittelema kolmen ruokalajin hyönteismenu on tarjolla Viking Linen laivoilla 5.4.–31.5.2018.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti